Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstavu kvartáni Gymnázia Broumov zvládli se ctí
banner

Výstavu kvartáni Gymnázia Broumov zvládli se ctí

Studenti kvarty a Šárka Rambousková

Úterý, 2. června 2015

Výstavu kvartáni Gymnázia Broumov zvládli se ctí

Studenti kvarty broumovského gymnázia připravili v předmětu mediální výchova výstavu k šestistému výročí upálení Mistra Jana Husa. Výstava byla otevřena pondělní vernisáží a bude probíhat do pátku 5. června do 16 hodin. Koná se v Husově sboru – kostele v Husově ulici v Broumově. Tento unikátní prostor s výbornou akustikou nebývá běžně otevřen, proto vřele doporučujeme navštívit výstavu a zároveň si prožít jeho atmosféru.

Kvartáni se opravdu perfektně připravili – nastudovali prameny, připravili materiály, vytiskli a roznesli plakáty, rozeslali pozvánky místním školám, uklidili a upravili prostor kostela, zajistili (Anežka a Karolína dokonce vlastnoručně vyrobily) občerstvení pro vernisáž, sami se postarali o hudební vystoupení (Jitka nádherně zazpívala, Anna krásně doprovodila). Je samozřejmé, že se také ujmou role průvodců.

Výstava se koná každý den v době od úterý 2. června do pátku 5. června v Husově sboru od 9 do 16 hodin. Zveme širokou veřejnost i místní školy.

Děkujeme Karlu Franzemu z Městského muzea za zapůjčení výstavních panelů, Diakonii Broumov za bezplatné zapůjčení kostela, Církvi československé husitské za některé materiály, panu školníkovi Jiřímu Hejzlarovi, který nám ochotně převezl veškerý materiál ze školy do Husovky, všem obyvatelům Husovy ulice, kteří ochotně darovali květiny ze svých zahrad pro okrasu kostela. Děkujeme a těšíme se na setkání.

Foto Miroslav Otte

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)