Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Webrovkafest oslaví životní jubileum muzikanta a moderátora Pepy Lábuse
banner

Webrovkafest oslaví životní jubileum muzikanta a moderátora Pepy Lábuse

René Herzán

Středa, 17. října 2018

Webrovkafest oslaví životní jubileum muzikanta a moderátora Pepy Lábuse

Pořadatelé zvou na 17. ročník charitativního festivalu na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance, který z výtěžku z akce od roku 2002 spolufinancuje zážitkové pobyty pro děti z různých dětských domovů a sociálně slabých rodin. Letos je věnován kulatinám hudebníka a moderátora Pepy Lábuse.

Uskuteční se v sobotu 17. listopadu od 14:30 hodin na Klučance v obci Dědov u Teplic nad Metují. Akci zahájí na hlavní scéně divadelní spolek KRYCHLIČKY svým představením TN Zabijáci, na motivy filmu Natural born killers (1994). Hudební přehlídku odstartuje v 16 hodin dechový soubor HF BAND, následovat bude kapela z blízkého okolí SUNDAY JAM, dále tradiční alternativně rocková POSLEDNÍ LEŽ. Pak bude následovat koncert oslavence PEPY LÁBUSE a SPOLu. Hned na to vystoupí hlavní hvězda večera, kyjovská NARAJAMA, která se nepodobá nikomu a ničemu. Nebo snad znáte nějakou jinou rockovou kapelu s cimbálem?

Poté zaduje kerkonošský minibigband Cémur šámur, regionální HEEBIE JEEBIES a program hlavního pódia uzavře thrash-metalová formace SOCIAL ERROR. Na sklepní scéně se představí i jako folkový písničkář PEPA LÁBUS, následovat budou tři sety další letošní hvězdy OMNIONa, což je sólový projekt multi-instrumentalisty a skladatele Tomáše Reindla a před koncem tradičně rozezní podzemí mistr bluesové kytary Václav "BAHŇOUS" Blabolil. Úplný závěr pak bude patřit trutnovským COLORSOUND, kteří budou sázet své sety až do kuropění. Celým festivalem bude provázet již známý TOMÁŠ GROHREGIN a s ním MARTIN HALAXA.

"Opět budeme nalévat nápoje do bio-plastových kelímků, s ohledem na životní prostředí. S ČD jsme znovu vyjednali dočasné zprovoznění vlakové zastávky Dědov, kde budou krom zrychlených vlaků všechny ostatní z obou směrů zastavovat. Po skončení akce bude tradičně přistaven autobus, který návštěvníky rozveze do Broumova, Náchoda a Trutnova. Všichni účinkující vystoupí buď pouze za cestovní náklady, nebo za výrazně snížený honorář z důvodů charitativního poslání akce. Webrovkafest za dobu svého trvání vynesl pro děti bez rodičů pouze ze vstupného více jak 450tisíc korun. Jen loňský výtěžek činil krásných 46 620 korun," uvedl produkční festivalu Vojtěch Lábus a dodal: "Děkujeme touto cestou všem partnerským městům, firmám, živnostníkům i drobným dárcům, s jejichž pomocí se opět podařilo dopředu pokrýt všechny náklady spojené s organizací této akce. A samozřejmě návštěvníkům festivalu za to, že jim není lhostejný osud dětí bez rodičů a ze sociálně slabých rodin!"

Podrobný program a všechny důležité informace najdete na www.webrovkafest.com

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)