Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Základní umělecká škola Broumov přijímá nové žáky
banner

Základní umělecká škola Broumov přijímá nové žáky

Vlaďka Hajnová

Sobota, 7. května 2016

Základní umělecká škola Broumov přijímá nové žáky

První květnový týden je v Základní umělecké škole v Broumově vyhrazen zájemcům o studium. Ve dnech od 2. do 6. května se mohli rodiče s dětmi zúčastnit přijímacích a talentových zkoušek, které v hlavní budově V kopečku probíhaly každý den od 13 do 17 hodin. Přihlášky přijímala výběrová komise do všech vyučovaných oborů. Ke studiu se mohli zájemci hlásit také v pobočkách ve Vernéřovicích, Meziměstí a Teplicích nad Metují.

Přijímacím zkouškám předchází několik ukázkových mini představení konaných přímo ve třídách broumovských mateřských škol a vrcholí velkou prezentační akcí v sále Regionálního informačního centra v Broumově, kde děti z mateřských a prvního stupně základních škol, ve dnech 26., 27. a 28. dubna shlédly dopolední představení všech základních oborů ZUŠky. Akce se zúčastnilo rekordních 700 dětí a setkala se s nadšeným ohlasem. To v jednotlivých školkách potvrdily i učitelky.

MŠ Příčná: Za naše dvě pracoviště – akce zdařilá. Něco jiného je vystoupení v MŠ, něco jiného je tato prezentace. V Íčku děti vidí i ty ukázky (balet, sbor), které při prezentaci ve třídách nejsou. Učitelkám se líbilo i to, že se představili jiní učitelé než ve třídách a byla změna. Děti, které to baví, určitě program zaujal. Vždy se však najdou tací, kterým to nic neříká.

MŠ Masarykova: Děti zaujaly především účinkující sourozenci, spolužáci z MŠ a kamarádi. Z jednotlivých oborů chlapci – žestě, dívky - tance. Vše bylo přínosné, v MŠ jsme vytvořili koutek s fotografiemi a propagačními materiály ze ZUŠ.

ZŠ Masarykova: U nás na škole byl koncert chválen malými i velkými dětmi. Paní učitelky ocenily příjemný a srozumitelný způsob k přiblížení jednotlivých oborů vyučovaných u vás na ZUŠce. Ukázky byly zajímavé. Výborná byla také organizace. Závěrečná možnost "osahat" si hudební nástroje byla přijata s velkým nadšením. Snad přiměla aspoň pár dětí a jejich rodičů v této aktivitě pokračovat u vás na škole. Moc děkujeme a přejeme hodně dalších úspěchů. Žáci a kolektiv učitelek prvního stupně.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)