Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Zkažený moučník bude křtít almanach

Martina Váňová

Neděle, 6. září 2015

Zkažený moučník bude křtít almanach

Zkažený moučník je autorský projekt několika mladých lidí, jehož hlavní náplní a ideou je informovat okolí o umění současných mladých tvůrců nejen na Broumovsku. V pátek 11. září budou křtít svůj první almanach.

Myšlenka, vytvořit seskupení lidí, kteří rádi tvoří a nebojí se podělit o svou tvorbu s veřejností se zprvu iniciátorovi projektu, kterým je Jakub Voves z Machova, zdála jako sen. Skupina navazuje na tradiční uskupení s vlastním manifestem vznikající na počátku dvacátého století. Po tomto vzoru vznikla společnost Viděti MYŠ, která funguje už druhým rokem. U počátů skupiny kromě Jakuba Vovse stál také Pavel Suchomel, Adéla Lněničková a Jitka Smolíková. Po nějaké době toto uskupení mladých nadšenců, přesně na první výročí skupiny Viděti MYŠ, se pustili do prvního dlouhodobého projektu s názvem Zkažený moučník.

"Tento projekt má za cíl dlouhodobě přinášet do povědomí společnosti mladé lidi do třiceti let, kteří tvoří s láskou a nadšením. Tvůrce, jejichž tvorba je v mnohém nedokonalá, jejichž tvůrčí jazyk se den co den formuje. A tak se stává Moučník platformou pro oslovení mnoha skvělých tvůrců a možností jak pořádat akce. Protože si myslím, že je strašně důležité, aby se lidé scházeli, aby o svých pracích diskutovali. Myslím, že nám tato možnost může dát do života - nejen tvůrčího - mnoho inspirace, radosti a jistě nových kontaktů," řekl Jakub Voves.

Almanach, který budou aktéři Zkaženého moučníku křtít v BB Kavárně vedle Muzea papírových modelů v pátek 11. září od 17 hodin, je podpořen z grantu Podpora lídrů v komunitách. Velkou podporu mají také v Základní umělecké škole v Polici nad Metují.

"Půjde zejména o první manifest ZM. Bude se otevírat výstava, která v Polici nad Metují potrvá dva měsíce, posléze se bude stěhovat do klubu ROK v Broumově. Zahraje živě několik interpretů. Bude probíhat autorské čtení. Budou se promítat autorské krátkometrážní snímky," představil velký den Zkaženého moučníku Jakub Voves.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)