Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

ZUŠ Broumov připravuje

Martin Ptáček, foto archiv ZUŠ Broumov

Pondělí, 14. února 2022

ZUŠ Broumov připravuje

Přinášíme přehled akcí, na které se můžete těšit v dalším pololetí.

Pro tento rok vyhlásilo MŠMT soutěžní kola pro hudební i taneční obor. S našimi žáky již od počátku školního roku pilně cvičíme soutěžní repertoár a choreografie a těšíme se na účast v okresních kolech, ze kterých při vydařených výkonech a kladném rozhodnutí poroty můžeme postoupit do kol krajských a poté celostátních.

Pěvecké okresní kolo bylo vyhlášeno na 8. února, uskutečnilo se v Novém Městě nad Metují a zúčastnili se ho žáci ze tříd paní učitelek Romany Roškové a Michaely Jeklové v sólovém a komorním zpěvu (o výsledcích informujeme v závěru tohoto článku). Zpěvu se také týká soutěž Karlovarský skřivánek, jejíž oblastní kolo se konalo 24. února v Polici nad Metují; zúčastnili se ho žáci tříd paní učitelek Michaely Jeklové a Ivy Hlaváčkové (úspěchy nejen z této soutěže oznámíme v dalších článcích).

V rámci státní soutěže se okresního kola ve hře na žesťové nástroje, které se odehraje 15. března v Polici nad Metují, zúčastní v kategorii sólová hra žáci ze tříd paní učitelky Lenky Němcové, pana ředitele Štěpána Přibyla a pana učitele Martina Ptáčka.

I oddělení bicích nástrojů bude mít v krajském kole soutěže 28. a 29. března v Hradci Králové svého zástupce ze třídy pana učitele Zdeňka Záliše.

Žáci tanečního oboru třídy pana učitele Lubomíra Kábrta budou tento rok se svými choreografiemi soutěžit 30. března v Červeném Kostelci.

Účast na soutěžích přináší našim žákům bohaté zkušenosti a spolu s repertoárem posouvají jejich um kupředu. Vážíme si odhodlání našich žáků i podpory rodičů a přejeme mnoho úspěchů. Vás bychom rádi požádali, abyste jim drželi palce.   

Příležitost zhlédnout klasické i moderní taneční choreografie a absolventská vystoupení tanečního oboru budete mít 8. května v 17:30 v sále Dřevník, kdy proběhne Závěrečné vystoupení žáků tanečního oboru tříd pánů učitelů Lubomíra Kábrta a Tomáše Sedláčka.

V Opatských sálech Kláštera Broumov se 18. května uskuteční Koncert absolventů, na kterém budou účinkovat žáci několika tříd hudebního oboru.

Vernisáž prací žáků výtvarného oboru můžete navštívit od 26. května do 30. června ve Výstavní síni Staré radnice, kde si budete moci prohlédnout nejen absolventské práce, ale i tvorbu žáků výtvarného oboru tříd paní učitelky Renaty Šrůtkové a pana zástupce ředitele Petra Staňka.

Dne 9. června v 17:30 v Městském divadle Broumov budete mít možnost navštívit vystoupení literárně-dramatického oboru pod vedením paní učitelky Vladislavy Hajnové, který mimo jiné nabídne provedení absolventské divadelní hry.

Letos u nás absolvuje celkem 29 žáků v prvním i druhém cyklu studia.

Velkou pozornost prosím věnujte plánovanému celoškolnímu projektu s názvem Zlatý šedesátý. Uskuteční se 31. května ve dvou frekvencích; dopoledne proběhne ve formě výchovného koncertu a večer pak pro širokou veřejnost. V tomto projektu se skloubí práce napříč obory a zúčastní se ho jak žáci, tak i učitelé. Můžete se těšit na hudební program odrážející kulturně bohatou tuzemskou tvorbu šedesátých let minulého století. Místo konání bude upřesněno.

Od 1. do 7. června se konají přijímací zkoušky. Ve stejném termínu chystáme Dny otevřených dveří naší školy, na které zveme jak uchazeče o studium, tak veřejnost, která má zájem vidět práci našich pedagogů a informovat se o naší činnosti.

Druhé pololetí přinese i řadu dalších kulturních akcí, o kterých vás budeme v průběhu informovat. Jsme velmi vděční za váš zájem a těšíme se na vás při těchto příležitostech.

Nyní ještě krátce zpět k pěvecké soutěži. Z okresního kola státní soutěže hlásíme hned tři postupy do kola krajského, které se uskuteční 23. března v Hradci Králové. První místa obsadila a postoupila děvčata Johana Jirmanová (s repertoárem: Což ten jetelíček – F. Sládek, Dycky‘s mně sliboval – Z. Blažek a Somewhere – L. Bernstein) a Dorota Šikutová (s repertoárem: Stálosť – L. Janáček, Amarilli, mia bella – G. Caccini, Voi che sapete – W. A. Mozart a Chtěla bych tančit jen – F. Loewe) stejně jako pěvecký kvartet ve složení Dorota Šikutová, Johana Jirmanová, Michaela Říhová a Matyáš Machek (jejich repertoár je složen z písní Ó lásko, lásko, Belle qui tiens ma vie – T. Arbeau, Hallelujah – Pentatonix a Květiny bílé po cestě – A. Dvořák). Úctyhodná druhá místa získaly žákyně Tereza Žáčková, Ema Sloupenská a Nela Machová.

Všem zúčastněným gratulujeme k úspěchům a těšíme se na další.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)