Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovský bike spustil registrace
banner

Broumovský bike spustil registrace

Broumovský bike, foto archiv závodu

Sobota, 8. dubna 2023

Broumovský bike spustil registrace

Novým lákadlem pro všechny typy závodníků horských kol se pro letošní sezonu pomalu ale jistě stává nový půlmaraton nesoucí název Broumovský bike. Hlavním cílem benjamina mezi sportovními kláními je především sdružit závodníky, vytvořit přátelskou a pohodovou atmosféru.  Závod je otevřen jak zkušeným jezdcům, tak těm, kteří se zatím ostýchají vydat za kopec na větší závody. Možnost zúročit své taktické schopnosti mají také vyznavači týmových sportů. Pro ty je určena možnost tříčlenných štafet.

Právě Broumovsko je téměř 30 let zkušeným hostitelem závodů horských i silničních závodů, které není nutné představovat. Broumovský bike odstartuje 17. června z areálu martínkovické Chaty Pod Korunou. „Lidé se zase na Broumovsku začínají scházet a mnozí začali trávit čas sportem. Rádi bychom vytvořili jak pro cyklisty, tak i pro ostatní pohodovou akci, na které si každý najde to svoje – závodníkům trať nabídne atraktivní možnost změřit své síly na nové trati, méně zkušené cyklisty ale nezavede do nebezpečných míst a terénů, se kterým by si neporadil. Pro fandící máme vytipováno hned několik míst, ze kterých si bezpečně užijí povzbuzování svých nejbližších,“ říká ředitel závodu Tomáš Hladík a dodává: „Závod dlouhý bezmála 52 kilometrů sice odstartuje od martínkovické chaty hned dopoledne, ale není třeba se ze zázemí příliš vzdalovat. Plánujeme ve spolupráci s obcí Martínkovice a tamními spolky bohaté občerstvení a doprovodný program i pro ty nejmenší.“

Trať závodu jezdce zavede jak do lesů, tak i na zpevněné cesty protínající broumovské vrchy i údolí. Na asfalt se závodní pole podívá asi jen z 25 procent. Další zajímavou číslovkou je desítka – ta oznamuje počet obcí, kterými jezdec projede. „Během výstavby trati to samozřejmě nebylo v plánu, ale hezky to vyšlo. Z Martínkovic zamíříme na Božanov, do Otovic, Šonova, Rožmitálu, Heřmánkovic, do Hynčic, Jetřichova, Hejtmánkovic a přes katastr Křinic zase zpět do cílových Martínkovic,“ odhaluje ve stručnosti ředitel trati Vladimír Grusman.

Pro závodníky je připraven kompletní servis v podobě občerstvovacích stanic, které jsou zároveň předávacími místy pro štafety. „První úsek je dlouhý 16 kilometrů, další dva necelých 18. Liší se samozřejmě i v převýšení a rozmanitosti terénu, ale určitě je možné si vše včas natrénovat a rozdělit. Opravdu nechceme nikoho utahat a cyklistiku mu znechutit, jde nám především o pohodu a radost ze závodění,“ doplňuje Vláďa Grusman.

Závodníci se mohou závodu zúčastnit od 15 let. „Pokud by kdokoliv s účastí váhal, nebojte se na nás obrátit. Je určitě možné si trať podle mapy předem projet“, sdělují organizátoři.

Do 30. dubna navíc na všechny závodníky čeká zvýhodněné startovné. 17. červen – Broumovský bike – datum patřící do kalendáře každého milovníka fajnové cyklistiky!

Všechny informace včetně registrací na webu závodu: https://broumovskybike.cz/

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)