Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Do Machova přijelo závodit na lyžích 150 běžkařů. Také dva z Kanady
banner

Do Machova přijelo závodit na lyžích 150 běžkařů. Také dva z Kanady

RENÉ HERZÁN

Úterý, 14. února 2017

Do Machova přijelo závodit na lyžích 150 běžkařů. Také dva z Kanady

V neděli 12. února 2017 pořádal Borský klub lyžařů Machov na svých tratích krajský pohár v běhu na lyžích. Po náročných úpravách zledovatělých tratí, kdy pořadatelé museli použít i traktor s bránami, se podařilo upravit tratě 500, 1000, 2000 a 3000 metrů. Závodu se zúčastnilo 146 závodníků, včetně dvou z Kanady.

A domácím závodníkům z Machova se dařilo, když obsadili pět pódiových umístění. Na trati 500 metrů se Laura Bejšovcová umístila na 2. místě, na 2000 metrů prokázali svoji výkonnost machovští kombiňáci a nedali běžcům šanci - 1. Jan John, 2. Lukáš Doležal. 3000 metrů - 2. místo Natálka Plná. V kategorii mužů na 10 kilometrů zvítězil machovský David Šrůtek.

Již zmínění Jan John a Lukáš Doležal v minulém týdnu absolvovali dva závody seriálu Českého poháru v severské kombinaci. "V sobotu 4. února v Desné v Jizerských horách ve skokanské části, která se uskutečnila na můstku K 40m Lukáš obsadil 4. a Jenda 9. místo. Odpolední běh byl v režii machovských lyžařů. Jenda se postupně propracoval z deváté pozice na první místo a v cíli měl náskok 9 sekund na druhého v pořadí, jeho klubového kolegu Lukáše," zrekapituloval první závod trenér machovských lyžařů Stanislav Jirásek.

O týden později se oba kluci postavili na start pátého závodu v Lomnici nad Popelkou. Po čtyřech vítězstvích v řadě se tentokrát Jan John na nejvyšší stupínek neprobojoval. Vítězství zůstalo v Lomnici zásluhou Dominika Bláhy. John skončil na druhém místě se ztrátou 6,8 sekund a o deset sekund za ním skončil další Machovák Lukáš Doležal.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)