Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • "Enduro démon" a Mistr ČR vyprodal sál v Pellyho domech v Polici nad Metují
banner

"Enduro démon" a Mistr ČR vyprodal sál v Pellyho domech v Polici nad Metují

RENÉ HERZÁN

Úterý, 19. března 2019

"Enduro démon" a Mistr ČR vyprodal sál v Pellyho domech v Polici nad Metují

V pátek 15. března se v Polici nad Metují na sále Pellyho domů konala beseda s Frantou Žilákem. Franta se jako první čech zúčastnil extrémního enduro závodu na horských kolech "Andes pacifico" v Chile. Jako součást besedy proběhla dražba dresů a jejich výtěžek bude věnován na nákup sportovního vybavení pro malé cyklisty v Pítrs Bikes týmu.

"Když se na mě obrátil Martin Balák s myšlenkou uspořádání besedy, říkal jsem si no proč ne, natočil jsem spoustu videa a fotek z cesty, ale i přímo ze závodu. Čekal jsem, že se přijdou podívat moji kamarádi, se kterými jezdím. Rozhodně jsem nečekal, že jich mám tolik. Celkem 230 platících diváků mi doslova vyrazilo dech a když jsem viděl valící se dav do sálu, tak se mi doslova rozklepala kolena. Nikdy předtím jsem nemluvil před tolika lidmi, tak doufám, že se to dalo alespoň trošku poslouchat. Ve spolupráci s Městem Police nad Metují jsme besedu chystali už během zpáteční cesty, kdy jsem byl ještě na letišti. Bylo to časově velmi náročné, jelikož jsem musel během necelých tří týdnů sestříhat video, vybrat fotky, zajistit propagaci atd. Díky dalším plánovaným závodům a s ohledem na další kulturní akce u nás v Polici jsem termín nemohl odkládat," řekl po besedě František Žilák.

"Jsem i rád, že na besedě bylo hodně dětí, které se po skončení se mnou fotily jako s nějakou celebritou. Některé z nich dostanou díky dražbě nové sportovní vybavení na novou sezonu. Celkem jsme dražili dva dresy. Tréninkový dres se prodal za 1000 korun a závodní dres za 3000 korun. Po skončení besedy jsem pak ještě obdržel dalších 500 korun jako bonus. Celková částka 4500 korun bude předána majiteli Pítrs Bikes Petrovi Sulzbacherovi. Chtěl bych poděkovat všem sponzorům a lidem, kteří mi na www.startovac.cz pomohli k tomu, že jsem se vůbec mohl do Chile podívat. Dále všem svým, přátelům a v neposlední řadě Městu Police nad Metují za podporu," uvedl František Žilák.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)