Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Evropské úspěchy reprezentantů Borského klubu lyžařů Machov
banner

Evropské úspěchy reprezentantů Borského klubu lyžařů Machov

RENÉ HERZÁN

Sobota, 7. září 2019

Evropské úspěchy reprezentantů Borského klubu lyžařů Machov

V německém Oberhofu se koncem srpna konal největší evropský závod mládeže v severské kombinaci. Českou republiku, mimo jiných, reprezentovali dva borci z Borského klubu lyžařů Machov – Jenda John a Lukáš Doležal.

"V kategorii ročníku 2005 - 2006 startovalo 10 zemí a Jenda a Lukáš ukázali, že patří do TOP 10 v Evropě a zaznamenali historický úspěch našeho klubu. První den se skákalo na můstku K 64m a kluci běželi na kolečkovým lyžích 4 km. Po skokanské části byl Lukáš na 17. a Jenda na 20. místě. O tom, že oba jsou výbornými běžci není pochyb, a tak předjížděli jednoho za druhým. V cíli byl Jenda na vynikajícím 7. místě a Lukáš desátý! Měl jsem dojem, že to je jejich maximum. Ale druhý den se děly věci!" popisuje závod předseda Borského klubu lyžařů Machov Stanislav Jirásek a pokračuje:

"Skákalo se opět na K 64m a běželo na kolečkových lyžích 3,2 km. Po skokanské části byl Jenda na 13. a Lukáš na 18. místě. Opět v běhu dokázali jít výsledkovou listinou hodně nahoru. Nakonec se jim povedl neuvěřitelný výsledek. Jenda dojel na celkovém 3. místě a získal svoji první velikou medaili. Lukáš se umístil na místě sedmém. Velkým zážitkem bylo i předávání cen z rukou nejlepších světových kombiňáků, kteří v Oberhofu závodili ve stejné dny."

Hned první zářiový den pořádal Borský klub lyžařů Machov Český pohár ve skoku a severské kombinaci žactva. Za ideálního počasí se skákalo na můstkách K4, K13 a K23 metrů a běhalo kolem Hůrky. Z machovských závodníků se v kategorii žáci 9 - 10 let umístil Vítek Rücker ve skoku na třetím a v kombinaci na druhém místě.

Na fotografii je Jenda John

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)