Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Kupkolo.cz MTB Trilogy oslaví šesté narozeniny další parádní jízdou. Červencové státní svátky v sedle prožijí Adel, Kaněra a Rauchfuss
banner

Kupkolo.cz MTB Trilogy oslaví šesté narozeniny další parádní jízdou. Červencové státní svátky v sedle prožijí Adel, Kaněra a Rauchfuss

PAVLA HAJPIŠLOVÁ

Středa, 4. července 2018

Kupkolo.cz MTB Trilogy oslaví šesté narozeniny další parádní jízdou. Červencové státní svátky v sedle prožijí Adel, Kaněra a Rauchfuss

  Z prologu a tří etap se skládá etapový závod Kupkolo.cz MTB Trilogy. Směsice kvalitních výjezdů, pekelných sjezdů, ale i krásných výhledů po krajině přivítá v předsvátečním červencovém odpoledni na 250 závodníků a závodnic.

Každoročně vyhledávanou destinací je pro všechny extrémní cyklisty i odvážné dovolenkáře bezpochyby ta teplická. Malebné město Teplice nad Metují hostí pošesté tento závod a zaručuje čtyřdenní zábavu nejen pro závodníky, ale i pro jejich doprovod. Kdo závod zná, moc dobře ví, že je dobré nechat doma strach, ale naopak je důležité přibalit si hodně odvahy, přátelské nálady a kolegiality.

Svou premiéru a nový zápis do deníčku letos získá i Filip Adel: "Co se týká ambicí, tak samozřejmě bych chtěl závod vyhrát, ale především si chci závod taky trochu užít. V předchozích ročnících jsem Trilogy sledoval a až letos mi zbyl v závodním kalendáři prostor, abych se mohl postavit na startovní čáru. Očekávám technicky náročnou trať."

Traťovým architektem je jako každoročně Véna Hornych. Trať získává každý rok
jinou fazónu nejen díky fantazii tohoto mága, ale i díky lesním polomům. Středeční odpoledne se ponese v duchu prologu. Ten vyšle závodníky na trať v časových úsecích na degustační ochutnávku celého závodu. První se na trať vydají enduro závodníci, kterým letos bude chybět domácí průvodce František Žilák. Těmto věčně usměvavým jezdcům se měří jen sjezdové úseky, takže jejich zbytek jízdy je většinou taková kochací a poznávací jízda místního i zahraničního kraje.

Druhý etapa zavede celé závodní pole do polských Alp, nese totiž název Strefa MTB Kleine Alpen. Druhou etapou se jezdci naladí na zářijové Sudety, protože se vydají na trať toho nejlepšího, co tento mistrovský závod servíruje. Třetí etapa s názvem Vraní hory se už po několikáté stává etapou otevřenou pro závodníky, kteří si na celý etapák netroufnou nebo nemají tolik času na čtyřdenní závod. V loňském roce se v této etapě ukázalo, jak je důležité míti sportovního ducha a fair play v žilách. Své o tom ví vítěz několika ročníků Michal Kaněra. Jeho poslední kilometry loňského závodu se nesou v zapomnění. Utrpěl totiž po nárazu otřes mozku a díky Michalu Bubílkovi se dostal do cíle. Michal tak nenechal kolegu ve štychu i přes časovou ztrátu v celkovém čase etapy.

Novinkou pro letošní rok je kategorie otevřená "motorovým" bajkerům, tedy závodníkům s přídavným motorkem. Tato kategorie je zatím neobsazená, ale stále je možné zabalit nabíječku, batoh s náhradní baterií a směle vyrazit na trať. Co naopak zůstává neměnným, je skvělý catering po celou dobu závodu. Vajíčková pomazánka, šátečky s pudingem, muffiny nebo klasika pivo, banán a hrozinky. V cíli na všechny čekají nejen samé dobře vypadající dobroty, ale i usměvavé dámy, které splní každé gastronomické přání s empatií a láskou. "Tajně doufám, že se v České republice rozšíří počet podobných závodů, abych si také mohl něco podobného objet," s úsměvem říká ředitel závodu Jan Kolaja.

Pokud se vám sbíhají sliny nejen na skvělé bufety, snídaně, večeře, ale hlavně skvělý závod, který v Evropě nemá obdoby, přijeďte do Teplic nad Metují. Čtvrtého až sedmého července se totiž budou opět ukládat do pamětí samé nezapomenutelné zážitky!

Foto Bóša - tvůj fotograf

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)