Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Machovští sdruženáři sbírají úspěchy na republikové úrovni
banner

Machovští sdruženáři sbírají úspěchy na republikové úrovni

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 26. ledna 2017

Machovští sdruženáři sbírají úspěchy na republikové úrovni

Členové Borského klubu lyžařů Machov, závodníci v severské kombinaci Jan John (nar. 2005) a Lukáš Doležal (nar. 2006), dosáhli během týdne na dvou závodech Českého poháru na vynikající umístění.

První závod Českého poháru se konal 14. ledna 2017 v Desné v Jizerských horách. Jan John se ve skoku umístil na 9. místě se ztrátou 45 vteřin na vítěze a Lukáš Doležal na skončil místě pátém. Při běhu panovalo špatné počasí, vítr, mlha a sníh. To ale machovským závodníkům nevadilo. "Jenda nejenže po 1200 metrech ztrátu na vítěze skoku smazal, ale do cíle mu ještě nadělil 18 vteřin. Lukáš jel také výborně, i když je o rok mladší, a v cíli skončil na čtvrtém místě. Skvělý úspěch," komentoval úspěch svých svěřenců trenér Stanislav Jirásek.

Hned druhý den v neděli si John odskočil na Pohár Královéhradeckého kraje v běhu na lyžích do Špindlerova Mlýna, a i když se jelo klasickou technikou, opět vyhrál i mezi specialisty běžci!

V sobotu 21. ledna zavítali kombiňáci z BKL Machov na další republikový závod v severské kombinaci, který byl opět součástí Českého poháru, do Lučan nad Nisou. "Po závodech v Desné jsem si říkal, že to byl super výsledek a lepší to už asi být ani nemůže. Jsem rád, že jsem se mýlil," komentoval další skvělý výsledek machovských lyžařů Stanislav Jirásek.

Můstky i tratě byly pěkně připravené a počasí přímo ideální a tentokrát klukům vyšla i skokanská část. "Jenda ztrácel pouhý metr na nejdelší skok a Lukáš metry dva. Do běhu Jenda vybíhal se ztrátou 13 a Lukáš 19 vteřin. Fóbie ze jména Jan John pokračovala i zde. Už na startu debatoval vítěz po skoku s druhým v pořadí, kdy je náš závodník předjede. Jeden si myslel, že na prvním kopci, druhý, že už pod kopcem. Museli jsme naše kluky trochu krotit, aby nepřepálili začátek, ale nebylo to nic platné, Jenda po 300 metrech se na prvním kopci ujal vedení a Lukáš jel na čtvrtém místě. Ve druhém posledním okruhu Jenda náskok zvýšil a Lukáš se propracoval na druhou pozici a tu udržel až do cíle. BKL Machov tak oslavil 1. a 2. místo v Českém poháru! Něco nevídaného, ale krásného! Tímto bych chtěl poděkovat všem technikům v Machově, kteří pomáhají upravovat skokanský můstek i tratě," neskrýval radost Stanislav Jirásek a nezapomněl dodat: "A na závěr ještě pozvánka na víkend. Tratě v okolí Machova s návazností do Polska jsou opět připraveny a v dobré kondici."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)