Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Mistrovské Sudety vyhráli Boudný a Pichlíková
banner

Mistrovské Sudety vyhráli Boudný a Pichlíková

RENÉ HERZÁN

Úterý, 12. září 2017

Mistrovské Sudety vyhráli Boudný a Pichlíková

Rekordní počet 1137 startujících měl 23. ročník MTB marathonu Specialized Rallye Sudety, který se v sobotu v Teplicích nad Metují uskutečnil již popáté jako Mistrovství České republiky. Cílem projelo 962 bikerů a bikerek, z toho na dlouhé trati 520, na střední 284 a na krátké 158.

Vítězem hlavního závodu se stal již podruhé v historii Pavel Boudný (Česká spořitelna-Accolade), jehož to byl šestý mistrovský titul, a zvládl to za 4 hodiny 52 minut a 15 sekund. Necelou sekundu za ním skončil jeho týmový kolega Matouš Ulman a třetí místo obsadil loňský vítěz Marek Rauchfuss (-3:01). Mezi ženami zvítězila Jana Pichlíková (ČS Junior MTB Team SK Polar), která vyhrála Sudety i titul Mistryně ČR poprvé, v čase 6 hodin, 13 minut a 11 sekund, před druhou Johanou Kolašínovou (-9:11) a třetí Milenou Cesnakovou (-10:46).

Mistrovský titul v Masters 1 získal Tomáš Brendl (Velocentrum- Stratos Auto, 5:17:46) a v Masters 2 Milan Fajt (Eurofoam team, 5:31:00). Zpestřením byl závod jednokolek (9), koloběžek (7) a běžců (16) na krátké trati.

"Myslím, že se vše vydařilo, počasí nám přálo a snad i těch pár hospitalizovaných jezdců bude brzy v pořádku. Myslete na ně prosím. Díky moc všem, kteří se závodu zúčastnili, ať už jako závodníci, pořadatelé, sponzoři, nebo třeba fanoušci na trati. Bez Vás by to totiž nešlo," řekl ředitel závodu Tomáš Čada.

Výsledky závodu.

Foto Josef Bitnar

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)