Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Návrat zimy vrátil do hry Běžkové středy

Návrat zimy vrátil do hry Běžkové středy

Redpoint, MP, foto archiv Ski Police nad Metují

Úterý, 7. února 2023

Návrat zimy vrátil do hry Běžkové středy

Aktualizace: Ve středu 8. 2. se závod nekoná a přesouvá se na středu 15. 2. do Machova. Díky nové sněhové nadílce odstartovala minulou středu série závodů známá jako Běžkové středy. 

Je-li tomu zima nakloněna, pořádá se v kraji průběžně od roku 2011 středeční seriál závodů v běhu na lyžích klasickou i volnou technikou pro výkonnostní i rekreační sportovce všech věkových kategorií pod názvem Běžkové středy. Pořadatelem seriálu je lyžařský oddíl Ski Police nad Metují.

Každý účastník startuje na vlastní nebezpečí. Start vždy ve středu v 16 hodin, přihlášky e-mailem (do úterý), příp. na místě do 15.30 hod. Startovné 50 Kč (žactvo 20 Kč, přípravka ZDARMA). Hodnotí se celý seriál s podmínkou účasti min. na 3 závodech. Do seriálu se započítávají 3 nejlepší výsledky ze 4 bodovaných závodů. Poslední závod je nebodovaný. V případě nepříznivých podmínek může být místo konání závodu přesunuto nebo se může závod uskutečnit v náhradním termínu. Při nekonání některého závodu, kvůli nedostatku sněhu,se počet započítávaných závodů snižuje. Pořadí v kategorii se určuje součtem bodů (1. 50 b., 2. 47 b., 3. 44 b., 4. 42 b.,5. 41 b.), při rovnosti bodů rozhoduje větší počet lepších umístění, další závod. Vyhlášení výsledků seriálu proběhne 7. 6. v Polici nad Metují pod Klůčkem na úvodním závodu KladSKIroll Cup na kolečkových lyžích.

Z prvního letošního závodu:

První únorovou středu odstartoval v machovském Dolečku Středeční pohár 2023 a Běžkové středy 2023. Sněhovou nadílku se Jirkovi Dostálovi podařilo na poslední chvíli upravit a v 17 hodin vyrazili skejtem na 4 km dlouhý okruh pod Homoli dospělí. Ženy ho absolvovaly jednou a zvítězila Jolana Benešová (Redpoint team) za 16:00 minut před Annou Beranovou (-17s). Muži jeli dva okruhy a Hanýsek Pohl (SKI Police) ukázal, že je bojovník a zaslouženě s časem 25:44 minut zvítězil, druhé místo vybojoval Tomáš Čada (-17s) a třetí skončil překvapivě domácí spíš suchoběžec Víťa Šolc (-44s). Všechny žákovské kategorie závodily po dojezdu dospělých na osvětleném kilometrovém okruhu v Dolečku. Více ve výsledcích. Mezi 46 startujícími byli i dva držitelé titulu Středečňák 2022 Martin Šupich a Míša Kráčmarová i jeho několikanásobný majitel z předchozích let Pavel Bezděk. 

Z historie závodu

První ročník seriálu se uskutečnil v roce 2011, ale odjely se jen dva závody. Všechny závody se odjely až v roce 2012, zato v letech 2013 a 2014 se žádný ze závodů pro absenci sněhu nekonal. V roce 2015 a 2016 se závodilo na náhradních tratích na Bišíku, Karlowě, Jamrozowé Polaně a na teplické sjezdovce. Na sníh bohatý rok 2017 umožnil uspořádání všech závodů, ale v roce 2018 se odjelo vše na náhradních tratích v polské biatlonové aréně na Jamrozowe Polaně. Sněhové podmínky roku 2019 umožnily odjetí všech závodů seriálu ale v roce to zase byly jen dva závody na Jamrozové Polaně se třetím na kolečkových lyžích. V roce 2021 bylo sice sněhu dost, ale pro změnu nám vládním nařízením zakázali závodit. Ročník 2022 se odzávodil v Machově, na Slavném a na Karlowě. Uvidíme, jak to bude se sněhem letos, sledujte novinky. V případě nepříznivých sněhových podmínek může být místo konání závodu přesunuto nebo se může závod uskutečnit v náhradním termínu. Při nekonání některého závodu, kvůli nedostatku sněhu, se počet započítávaných závodů snižuje. Skol

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)