Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Ohlédnutí za Broumovským bikem
banner

Ohlédnutí za Broumovským bikem

Pavla Hajpišlová, foto archiv BB

Pondělí, 8. července 2024

Ohlédnutí za Broumovským bikem

Broumovský bike, půlmaraton horských kol, který se konal druhým rokem, opět přilákal do malebného broumovského výběžku cyklistické nadšence z trojice evropských zemí. Trasa dlouhá 51,6 km slibovala náročnější, ale přesto přívětivý závod, který prověřil odhodlání a schopnosti každého závodníka. Zlaté medaile si odvezli Štěpán Štolfa a Lenka Fridrichová.

Závodní ráno přivítalo účastníky deštěm. Nicméně, ani nepřízeň počasí neodradila cyklisty, kteří se s nadšením postavili na startovní čáru. Letos byla vidět i mezinárodní účast – na trať se vydali nejen domácí závodníci, ale také sportovci z Polska a Holandska. Tato rozmanitá sestava dodala závodu ještě větší prestiž a ukázala, že Broumovský bike začíná získávat renomé i za hranicemi České republiky. „Loni k nám z Polska dorazil jediný závodník. Letos jsme v posledním týdnů on-line registrací s překvapením sledovali, jak polská jména závodníků a závodnic přibývají a měli jsme z toho velkou radost,” prozradil ředitel závodu Tomáš Hladík a dodal: „Z odlivu závodníků kvůli počasí jsme měli trochu obavu, ale spadlo jen pár kapek, které jen drobně podmáčely luční úseky.”

V mužské kategorii se podařilo Štěpánu Štolfovi (HSK Cycling Team) překonat traťový rekord svého týmového kolegy Lukáše Čápa z loňského roku. Štolfa, známý svou vytrvalostí a technickou zdatností, si s rozbahněnou a šlapavou tratí poradil na výbornou, svým závodníkům nadělil solidní odskok minutu a devatenáct sekund.

Jako druhý se v cílové rovince objevil polský závodník Marek Anderli (Bike Finger Homeland Development) a pro bronz si dojel Michal Petr (INS Bike Team). „Drželi jsme se společně do druhé třetiny závodu, Štěpán nám pak na Pasách cuknul a pak jsme si jeli každý po svém. Trať se mi líbila, byl to dost rychlý závod, místy blátivý. Líbily se mi výhledy na Broumovské stěny,” shrnul třetí muž letošního ročníku Michal Petr.

V ženské kategorii kralovala Lenka Štolbová Fridrichová (Endorphin Republic Team). Zkušená závodnice si mezi podniky Českého poháru MTB a Prima Cupu objela trať s přehledem a úsměvem na tváři. „Na start jsem to neměla daleko, to ve výběru závodu na tento víkend asi rozhodlo. Jsem ráda, že jsem si tady mohla zazávodit, člověk se mohl i kochat. Po startu jsme se drželi ve skupinkách, pak se to trochu roztáhalo, ale vždycky jsem s někým mohla jet nebo někoho dotáhnout, bylo to fajn,” uvedla bezprostředně po dojezdu vítězka.

Atmosféra na závodě byla navzdory počasí skvělá. Tvořili ji jak fanoušci na trati, tak závodníci mezi sebou. O zdravou rivalitu se mezi sebou postaraly i štafety, kterých dorazilo na druhý ročník závodu devět. „Oproti loňsku jsme se zlepšili, protože už jsme věděli, do čeho jdeme, letos jsme si to i předem projeli, takže spokojenost, hezký to bylo,” prozradil Jakub Tschöpa z vítězné firemní štafety společnosti Koenig & Bauer.

Broumovský bike si tedy i letos udržel vysokou úroveň a prokázal, že se jedná o významnou událost na kalendáři horských cyklistických závodů. Už teď se těšíme na příští ročník, který jistě přinese další napínavé souboje a nezapomenutelné sportovní momenty. „Jestli bude třetí ročník? Budeme se snažit, aby vše vyšlo, úřední šiml vše posvětil a sponzoři byli tak štedří jako letos. Všem chceme moc poděkovat. Jak firmám, tak obcím, kterými závod projížděl. Nemalou podporu nám poskytlo také město Broumov,” uzavírá Vladimír Grusman.

Kompletní výsledky a fotogalerii najdete na webu závodu www.broumovskybike.cz

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)