Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Přejezd Javořích hor asi není pro teenagery
banner

Přejezd Javořích hor asi není pro teenagery

MILAN HLAVÁČEK, BŘEZOVÁ

Úterý, 19. února 2019

Přejezd Javořích hor asi není pro teenagery

Emerich Rath byl všestranný sportovec, ale především vášnivý lyžař a propagátor tohoto krásného sportu, a to nejen v Čechách. Byl to člověk, který toho tolik dokázal, aby byl nakonec téměř zapomenut. Tím více patří poděkování všem, kteří se zasloužili o uctění jeho památky a odkazu již 16. ročníkem Přejezdu Javořích hor z Meziměstí do Janoviček u Broumova.

Letošní ročník nás přivítal a odměnil azurovou oblohou. Po uvítání pořadateli a zápisu na meziměstském nádraží jsme s díky odmítli odvoz autobusem na horní Vižňov, lyže jsme dali na ramena a pěšky se vydali po loukách na Pomeznici, kde nás už čekala sněhová pláň. Úsek k Ruprechtickému Špičáku byl nejtěžší a důkladně prověřil naši připravenost. Jak se později ukázalo, nebyla až tak dobrá, možná byla až bídná.

Nahoře jsme se setkali s lyžaři polického srazu turistů, převážně ze Slovenska, kteří nám připadali v mnohem lepší kondici. To jsme napravili větším nasazením, včetně několika (nepočítaně) pádů, a tím jsme nakonec dorazili do cíle v podstatě společně. Tam už nás kromě pamětních listů čekalo i vytoužené občerstvení a přátelské posezení.

Poklonu skládám mnoha lyžařům, kteří už opravdu nejsou žádnými teenagery, přesto na nich bylo vidět to úžasné nadšení a radost při příjezdu. Je to krásný pocit, že to dám.

Díky pořadatelům a účastníkům za krásně prožitý víkendový den. Snad jen chci věřit, že to není poslední ročník, že nadšenci vydrží a potkám tam také o něco více mladých tváří. Vždyť letos nejmladšímu účastníku z našeho kraje bylo 38 let. Všem milovníkům bílé stopy přeji hodně zdraví a krásných zážitků.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)