Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Přejezd Javořích hor – Memoriál Emericha Ratha
banner

Přejezd Javořích hor – Memoriál Emericha Ratha

ZA KČT BROUMOV J. CHALOUPKOVÁ

Sobota, 2. února 2019

Přejezd Javořích hor – Memoriál Emericha Ratha

S příchodem února se přiblížil i termín konání již 16. ročníku Přejezdu Javořích hor na lyžích, který nese jméno zdejšího nadšeného sportovce a olympionika Emericha Ratha. Letošní ročník se bude trochu odlišovat od předešlých. Přejezd se bude totiž konat v sobotu 16. února, o víkendu, kdy do Police nad Metují přijede několik stovek turistů na 16. Český zimní sraz turistů spojený s 52. Slovenským zimním srazem KST.

Organizátoři srazu turistům nabídnou v rámci bohatého programu 4 lyžařské trasy a 4 trasy pro pěší turisty. Jednou z lyžařských tras bude trasa vedoucí po hřebenu Javořích hor, tedy trasa zmiňovaného Přejezdu E. Ratha. Další změnou oproti minulým létům je to, že Přejezd se bude konat i v případě nedostatečné sněhové pokrývky. Účastníci by se vydali na výlet pěšky, bez lyží.

Zápis účastníků Přejezdu bude v sobotu 16. února od 7:15 do 9:45 hodin v Meziměstí na nádraží. Trasa povede přes Pomeznici na Ruprechtický Špičák, odtud po hřebenu Javořích hor na Janovičky, kde účastníci obdrží pamětní list. Z Janoviček odjíždí v odpoledních hodinách linkový autobus do Broumova, je možné také sjet na lyžích do Olivětína či do Broumova. Letos bude také možnost připojit se k účastníkům turistického srazu, kteří mají v plánu pokračovat z Janoviček kolem Třípanského kamene přes Rožmitál až do Broumova. Tato prodloužená trasa je dlouhá téměř 30 kilometrů. Pokud absolvujete jen část z Meziměstí na Janovičky, "našlapete" 21 kilometrů. Pro ty, kteří si netroufnou na prudší sjezdy na hřebenech hor, bude nachystána trasa po cestách na úbočí kopců. Ta je sice o něco delší a přijdete o hřebenová vyhlídková místa, ale je pohodlná, jen s mírným převýšením.

Pořadatelé Přejezdu, Klub českých turistů Broumov, se těší na vaši hojnou účast. Nemějte strach přijít. Stačí vám obyčejné běžky (případně turistické boty), trocha vytrvalosti a nadšení pro krásnou přírodu. Nemusíte mít strach, že se ztratíte, na cestu vás při zápisu vybavíme přehlednou mapkou. Věříme, že nad akcí bude "tam někde nahoře" držet ochrannou ruku, tak jako mnohokrát v předešlých letech, milovník sněhu, pohybu a lidí, čestný sportovec Emerich Rath.

 
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)