Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • V sobotu startuje jedenáctý ročník Sudety Tour
banner

V sobotu startuje jedenáctý ročník Sudety Tour

Bára Fialová, foto archiv závodu

Čtvrtek, 16. května 2024

V sobotu startuje jedenáctý ročník Sudety Tour

Už v sobotu startuje jedenáctý ročník cyklistického závodu Sudety Tour, během kterého závodníci projedou celé Broumovsko. Registrace dospělých závodníků je sice již uzavřena, stále je ovšem možnost zúčastnit se dětského závodu, stát se pořadatelem nebo pořádně zafandit. „Já osobně mám nejraději Vysokou Srbskou s mýtickým stoupáním po kostkách,“ prozrazuje své oblíbené divácké místo ředitel závodu Josef Říha z CK Pardubice, který závod po pauze organizuje druhým rokem. 

Jaké byly loni ohlasy na první ročník obnovené Sudety Tour a jaký byl zájem závodníků letos?

Ohlasy byly veskrze pozitivní, a to ze všech stran. Byl to i pro nás první závod na takovou vzdálenost, normálně děláme kritérium v centru měst, okruhové závody o délce okruhu dvacet až pětadvacet kilometrů (delší trasa Sudety Tour má 171, kratší 104 kilometrů, pozn. red.), takže to byla velká výzva. Celou várku podnětů jsme si odnesli od bezpečnostních složek a věříme, že letos budeme po této stránce lépe připraveni.

 

Kolik se zaregistrovalo lidí?

Letos se registroval podobný počet závodníků jako loni, číslo ještě roste, tak řekněme tři sta účastníků.

 

Dětský závod už je také uzavřen registraci nebo se lze přihlásit i na místě?

Dětský závod organizujeme na místě, tak neváhejte a přijďte. Dětský závod proběhne hned po startu krátké trasy, takže asi ve 9:20 se startem a cílem na Mírovém náměstí v Broumově.

 

Sháníte třeba ještě brigádníky na organizaci?

Určitě, neváhejte se přihlásit přes naši platformu www.ckpardubice.sinch.cz a po podepsání smlouvy si můžete vybrat úsek, kde budete zodpovědní za řízení provozu. Brigáda je placená, navíc dostanete super jídlo a pití od našich partnerů Pierre Baguette a Toma. Tak nám přijďte pomoci a užít si skvělý zážitek.

 

Chci-li jít povzbudit závodníky, kde to je nejlepší?

Přijďte kamkoli, kudy prochází trasa závodu (www.sudetytour.cz). Ve stručnosti velká města a prémie: Broumov, Police nad Metují, Vysoká Srbská (prémie), Hronov, Velké Petrovice, Teplice nad Metují, Adršpach, Rtyně v Podkrkonoší, Odolov (prémie), Chvaleč (prémie)... Já osobně mám nejraději Vysokou Srbskou s mýtickým stoupáním po kostkách, dále pak celý úsek z Velkých Petrovic do Maršova a Žďáru nad Metují, zde to má prostě vše! Krásnou krajinu, jízdu na větru, těžký sjezd, těžké stoupání z nulové rychlosti. Další krásný úsek jsou samozřejmě serpentiny z Chvalče na Krčmov... Přijďte fandit!

 

V sobotu bude uzavřeno broumovské náměstí pro auta. Chystají se ještě nějaká jiná dopravní omezení?

Ano, startovní a cílové město Broumov bude akcí nejvíce dotčeno, zase ale slízne všechnu smetanu a věčnou slávu za realizaci závodu. Účastníci zde utratí za ubytování, stravování, nákupy nebo návštěvy památek od rodinných příslušníků všech zúčastněných. Další dopravní omezení jsou po celé trase závodu a díky perfektní spolupráci s Policií České republiky se nám daří díky režimu plovoucí uzavírky nezdržet nikoho na déle než patnáct minut u čela závodu. Dále je provoz koordinován pořadatelskou službou, která dá pokyn všem řidičům a chodcům k pokračování v jízdě. Moc Vám všem děkujeme za shovívavost, vystupte si při zastavení pořadatelem na chvíli z auta pojďte fandit!

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)