Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Vláďa Grusman na startu cyklistického ultramaratonu Trans Germany 2021
banner

Vláďa Grusman na startu cyklistického ultramaratonu Trans Germany 2021

René Herzán

Středa, 30. června 2021

Vláďa Grusman na startu cyklistického ultramaratonu Trans Germany 2021

Starosta Šonova u Broumova Vladimír Grusman se v sobotu ve švýcarské Basileji postaví na start cyklistického ultramaratonu horských kol Trans Germany 2021.

Je to závod horských kol se startem ve švýcarské Basileji a dále přes německé území na nejsevernější bod Německa na poloostrově Rujána (na mys Ankora k majákům u Baltského moře). Trasa závodu je pořadateli  daná a závodník jede vlastní silou podle navigace, kdy zároveň zaznamenává projetou trasu, která bude zkontrolována po dojetí do cíle.

"Závod se jmenuje Trans Germany 2021 a je dlouhý 1000 mil, přibližně 1650 kilometrů. Převážná část závodu vede v terénu (hory, polní a lesní cesty, písčité planiny) mimo civilizaci. Na trase jsou kontrolní body, u kterých se musí závodník povinně vyfotit. Závod se jede bez jakéhokoli zajištění, je jen na něm samotným, co si sežene k jídlu, pití a kde bude spát. Je zakázána cílená pomoc, nahodilá podpora nebo pomoc je povolena. Závodníci si mezi sebou pomáhat také mohou," popsal těžké podmínky závodu Vladimír Grusman.

Webový odkaz trecker, který bude doprovázet Vláďu Grusmana na závodu Trans Germany 2021.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)