Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • XVI. Český sraz zimních turistů bude v Polici nad Metují
banner

XVI. Český sraz zimních turistů bude v Polici nad Metují

PAVEL FRYDRYCH

Čtvrtek, 31. ledna 2019

XVI. Český sraz zimních turistů bude v Polici nad Metují

  Klub přítel turistiky Spartak Police nad Metují (KPT) byl požádán šéfem zimní sekce Klubu českých turistů (KČT) Otakarem Bourou, aby uspořádal XVI. Český srazu zimních turistů. A to i přesto, že Klub přátel turistiky v Polici není členem KČT.

Žádost jsme vyslyšeli a hned od první chvíle nám bylo jasné, že na této akci se musí kromě nás podílet i Město Police nad Metují, CKV Pellyho domy a také Královéhradecký kraj. A aby toho všeho nebylo málo, tak se během chvíle z Českého srazu stal sraz Československý, protože na Slovensku nenašli pořadatele pro jejich 52. Slovenský zimní sraz turistů. A tak po ose – vedení KČT – zimní sekce KČT doputovala slovenská žádost do Police. Kdo by si nechtěl zdvojnásobit organizační starosti, kdo by se nechtěl starat o to, zda budou mít slovenští turisté kde si vyměnit EURa...? Navíc v tuto chvíli můžeme zodpovědně říci, že přihlášených turistů ze Slovenska je víc, než těch českých. A aby toho všeho nebylo ještě málo, tak se nám ozvala i skupina turistů z Polska.

V tuto chvíli máme za sebou velký kus práce, která byla třeba snazší o to, že nám v maximální možné míře vyšli vstříc majitelé penzionů a hotelů na Broumovsku a Policku a stejně tak nám vyšli vstříc třeba i ředitelé škol a sokolové. Kromě hotelů, penzionů a ubytoven se bude spát i v tělocvičnách a sokolovnách. A ti nejotužilejší si můžou sraz zpestřit spánkem pod širým nebem na Žděřině. Podobně vstříc nám vyšli i v jídelně Družstva vlastníků, kde se budou moci účastníci srazu stravovat.

Všechno vypukne ve čtvrtek 14. února 2019 a až do neděle 17. února se Police nad Metují stane hlavním městem turistiky v rámci České republiky, Slovenska a Polska. Centrem srazu bude horní část Masarykova náměstí (před hotelem Ostaš) a Pellyho domy. Horní část náměstí bude v době srazu de facto uzavřena pro automobilovou dopravu.

Dovolujeme si poprosit občany Police nad Metují o trpělivost po dobu konání akce, která může někomu zkřížit jeho plány. V té době se totiž po městě a jeho okolí bude pohybovat 700 – 800 návštěvníků. Věříme, že celá akce bude dobrou vizitkou nejen polického KPT a města Police nad Metují, ale i regionů Policka a Broumovska a celého kraje.

Už teď si můžete mnoho věcí najít na stránkách www.turistipolice.cz a na našem facebooku Český-zimní-sraz-turistů-2019.

V tuto chvíli je na místě poděkovat za pomoc a spolupráci Městu Police nad Metují, CKV Pellyho domy a Muzeu papírových modelů. Samozřejmě se nebráníme pomoci dalších spolků, institucí či jednotlivců. Pokud nám chcete pomoci přímo na místě, ozvěte se bez váhání na telefon Petra "Pindejse" Scholze: 603 392 889.

XVI. Český sraz zimních turistů pořádá Klub přátel turistiky Spartak Police nad Metují z. s. ve spolupráci s KČT Broumov, ÚV KČT – sekce lyžařské turistiky, pod záštitou místostarosty Police nad Metují Mgr. Jiřího Škopa a prvního náměstka Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka.

Za organizační tým XVI. Českého srazu zimních turistů a 52. Slovenského zimního srazu turistů "tiskový mluvčí" Pavel Frydrych.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)