Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Zlatý víkend Borského klubu lyžařů Machov
banner

Zlatý víkend Borského klubu lyžařů Machov

RENÉ HERZÁN

Středa, 7. března 2018

Zlatý víkend Borského klubu lyžařů Machov

Minulý víkend se uskutečnily poslední celostátní závody ve skoku a kombinaci v Harrachově a v běhu v Novém Městě na Moravě. Závodníci Borského klubu lyžařů Machov se v nich vůbec neztratili.

Na Mistrovství České republiky v severské kombinaci vybojoval Lukáš Doležal v kategorii 11 - 12 let zlatou medaili. Ve skoku do kombinace obsadil třetí místo se ztrátou 15 vteřin na vítěze, ale po suverénním běhu nedal soupeřů žádnou šanci a zvítězil s náskokem 22 vteřin. V závodě MČR ve skoku na můstku K 40 metrů obsadil krásné 5. místo.

Jeho týmový kolega Jan John obsadil v kategorii 13 - 14 let výborné 5. místo, když před ním byl pouze jeden závodník stejně starý jako on. Ostatní kluci jsou v této kategorii druhým rokem. Po desátém místě ve skokanské části na můstku K 70 metrů podal také výborný běžecký výkon a posunul se o pět míst vpřed. V závodě MČR ve skoku na K 70 metrů skončil na 11. místě. NA MČR dvoučlenných družstev skončili kluci na K 70m na 7. místě.

Současně s tímto mistrovstvím probíhalo v Novém Městě na Moravě finále Českého poháru v běhu na lyžích. Zde se machovští lyžaři opět představili ve výborném světle. Ema Ducháčová vybojovala vynikající 3. místo v kategorii ročníku 2006 na 2 km klasicky a druhý den byla čtvrtá volnou technikou. Natálka Plná obsadila 11. místo v ročníku 2004 na 3 km klasicky. Druhý den jí srazila soupeřka mimo trať, a tak doběhla v závodě na 3 km volnou technikou na 22. místě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)