Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Změna místa závodům psích spřežení neuškodila. Naopak!
banner

Změna místa závodům psích spřežení neuškodila. Naopak!

RENÉ HERZÁN

Úterý, 24. ledna 2017

Změna místa závodům psích spřežení neuškodila. Naopak!

Když v létě obdrželi pořadatelé z klubu MC Metuje mail od majitele Tábora Janovičky o ukončení spolupráce na organizaci závodu psích spřežení na Janovičkách, zdálo se, že tradice psích spřežení na Broumovsku je ukončena.

"Jenže telefonáty Broumováků na adresu pořadatele ať neházíme "flintu do žita" a něco vymyslíme, k tomu neustálé nápady od otce těchto závodů Josefa Joudala, vedly k tomu, že ztracený optimismus se opět začal navracet. Poslední a asi nejdůležitější kapkou byla nabídka majitelů penzionů Vyhlídka a Panorama o poskytnutí pronájmu úvaziště, parkoviště a zázemí pro závodníky. Nebylo již o čem váhat. Zázemí pořadatelům poskytla chata Veba, před kterou probíhal start a dojezd závodu," zmínil předstartovní trable a konečné řešení prezident MC Metuje Jaromír Hanuš.

Patnáctý, a vlastně na novém místě nultý ročník, odstartoval v sobotu 21. ledna 2017 v deset hodin. Na start se postavilo bezmála čtyřicet týmů nejen z České republiky. To, že uspořádat akci bylo dobré, potvrdilo i počasí výbornými sněhovými podmínkami. Za oba dny byla i neuvěřitelná návštěvnost - téměř tisícovka návštěvníku z Broumovska, kteří vytvořili krásnou atmosféru, která podle slov Jaromíra Hanuše není v tomto sportu jinde k vidění.

Na trati 2 x 32 kilometrů byl nejrychlejší Pavel Pfeifer, který obě kola absolvoval průměrnou rychlostí 18 km/h. Vyhlašování výsledků proběhlo v prostoru startu a cíle při zapadajícím slunci a výborné atmosféře, což vehnalo pořadatelům slzy do očí.

"O gastronomické zážitky diváků, závodníků a pořadatelů se postaral neuvěřitelně sehraný a stále usměvavý tým restaurace Vyhlídka, který vytvořil speciální menu pro tuto akci a vše zvládl na výbornou. Jedním slovem lze tuto akci hodnotit jako velice úspěšnou a dovoluji si tvrdit, že to byl jeden z nejhezčích ročníků této akce. Velké díky patří všem divákům, sponzorům, pořadatelům a zvláštní dík majitelům Restaurace Vyhlídka a penzionu Panorama, městu Broumov, obci Heřmánkovice, odborům Veba a panu Joudalovi. Na závěr mě napadá, že všechno zlé, je pro něco dobré," dodal Jaromír Hanuš.

Foto Kateřina Ostradecká

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)