Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • A je to tady! V neděli se hraje nejočekávanější zápas podzimu
banner

A je to tady! V neděli se hraje nejočekávanější zápas podzimu

René Herzán

Čtvrtek, 25. října 2018

A je to tady! V neděli se hraje nejočekávanější zápas podzimu

Na Stadionu Opočenského v Broumově začne v neděli 28. října ve 14:30 hodin nejočekávanější zápas podzimní části sezony 1.A třídy, derby Slovan Broumov - Spartak Police nad Metují. Na předzápasové otázky odpovídali trenér Slovanu Ondřej Zinke a předseda polického oddílu Karel Klimeš.

Odpovídá trenér Slovanu Broumov Ondřej Zinke

Čeká vás nejprestižnější zápas podzimu. Jak jste připraveni?

Připravujeme se v rámci možností, samozřejmě kluci cítí, že utkání má svoji prestiž a na zápas se těší.

Co hráčský kádr? Máte všechny hráče k dispozici?

Zcela jistě nebudeme kompletní, ale na to se vymlouvat nebudeme. Hrát budou ti, kteří budou k dispozici, a věřím, že na hřišti nechají "srdíčko".
Čekal jste, že bude mít před derby Police náskok devíti bodů?

Polici to v letošní sezoně i díky transferům zatím šlape. My se ale soustředíme na sebe, a jestli je mezi týmy bod nebo devět bodů rozdílu v derby nerozhoduje.

Je brzy, ale, jaký je cíl Broumova v letošní sezóně?

Začátek sezony nám určitě nevyšel, jak jsme si představovali. Kluci zažívají dost změn v systému hry, který po nich vyžaduji a to potřebuje kromě stability v sestavě i trochu času. Věříme, že po absolvování společné zimní přípravy se výsledky zvednou.

Jaký je váš tip na výsledek zápasu v Broumově?

Výsledek nebudu tipovat, ale do utkání jdeme s jasným cílem v derby vyhrát.

Odpovídá předseda fotbalového oddílu Spartak Police nad Metují Karel Klimeš

Čeká vás nejprestižnější zápas podzimu. Jak jste připraveni?

Do neděle nás čeká jeden trénink a takové malé nedělní společné soustředění, oběd a odjezd do Broumova.

Co hráčský kádr? Máte všechny hráče k dispozici?

Co se týče hráčů, všichni by měli být trenérům k dispozici. Jen Jakub Semerák (zranění) a Petr Vik (pracovní vytíženost) momentálně chybí. Pro ně by to bylo určitě hodně motivační. Určitá pikantnost je i to, že oba naši trenéři žijí na Broumovsku.

Čekal jste, že budete v čele tabulky s náskokem devíti bodů na Broumov?

1.A třída je soutěž, že když se daří bodově, odskočíte. Ovšem, nemusí se povést tři utkání po sobě a rázem budete o pár příček níž. V současné době se daří, všichni jsme samozřejmě rádi, ale moc dobře víme to, co jsem uvedl v minulé větě. Rivala sledujeme, ale nemáme ještě ani půlku soutěže za sebou, vše může být za deset kol úplně jinak.

Je brzy, ale nabízí se otázka. Má Police ambice postoupit do krajského přeboru?

V současné době toto vůbec není na pořadu dne. Já osobně, i členové výboru razíme heslo "fotbalem se bavit". Osobně jsem rád, jak veřejnost vnímá naše výsledky, hru i to vše, co k polickému fotbalu patří. Před třemi lety jsme zachraňovali 1.B třídu, povedlo se polický fotbal na nějakou dobu zachránit. Debaty o vyšší soutěži zatím vůbec neřešme.

Jaký je váš tip na výsledek zápasu v Broumově?

Tip? Je to derby, hodně specifický zápas. Jen vzpomeňme na jarní utkání. Favorit nevyhrál. V současné době veřejnost vnímá, že Police k utkání nastupuje jako mužstvo, které vyhraje. Já toto netvrdím a přistupuji k zápasu s pokorou. Začíná se za stavu 0:0 a devadesát minut může přinést mnoho zajímavého. Jsem přesvědčen, že naši diváci v čele s Fan Clubem našim hráčům vytvoří úžasnou atmosféru. Ale přece jen... když kluci do utkání dají bojovnost a srdíčko, nechají na hřišti všechno... doufám, že v tak významný den, kdy oslavujeme sto let založení Československa, se nad Opočenským stadionem vítězně rozezní... Spartak Police...!!!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)