Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Absolutní vítěz Broumovské klávesy 2011 se stal vítězem talentové soutěže Zlatý oříšek 2012
banner

Absolutní vítěz Broumovské klávesy 2011 se stal vítězem talentové soutěže Zlatý oříšek 2012

René Herzán

Čtvrtek, 10. ledna 2013

Absolutní vítěz Broumovské klávesy 2011 se stal vítězem talentové soutěže Zlatý oříšek 2012

Absolutní vítěz v Mezinárodní klavírní soutěži Broumovská klávesa 2011, čtrnáctiletý klavírista a houslista Matyáš Novák z Hradce Králové, se stal vítězem talentové soutěže Zlatý oříšek 2012, která vyhledává a všestranně podporuje aktivní, nadané a úspěšné děti České republiky.

Matyáš je žákem 8. B Základní a Mateřské školy Josefa Gočára v Hradci Králové a hudbě se začal věnovat na Základní umělecké škole Střezina v Hradci Králové. Do talentové soutěže Zlatý oříšek 2012 byl nominován za celou řadu ocenění a vítězství na národních i mezinárodních soutěží (např. 1. místo v Ústředním kolo Národní soutěže ZUŠ 2011, 1. místo a titul absolutní vítěz v Mezinárodní soutěži Broumovská klávesa 2011, 1. místo v Mezinárodní Novákové klavírní soutěži 2012, 1. místo v Prague Junior Note 2012 a mnoho dalších).

Jako sólista vystoupil s Filharmonií Brno, Komorní filharmonií Pardubice a opakovaně s Filharmonií Hradec Králové. Matyáš vystupuje nejen jako sólista, ale je i vyhledávaným komorním hráčem. Spolu s Julií Svěcenou (housle) a Liborem Suchým (klarinet) je členem komorního tria Sol de Praga. Matyáš koncertuje doma i v zahraničí (Německo, Rakousko, Polsko, Lucembursko).

Zlatý oříšek je talentová soutěž s již více než desetiletou tradicí. Je určena všem talentovaným a šikovným dětem a jejím posláním je ukázat na konkrétních příkladech, že má smysl intenzivně studovat a o něco smysluplného se snažit. Zlatý oříšek probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Ministerstva kultury České republiky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)