Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumov se potýká s nedostatkem hráčů. Přesto je 5. místo v tabulce solidní
banner

Broumov se potýká s nedostatkem hráčů. Přesto je 5. místo v tabulce solidní

René Herzán

Čtvrtek, 1. ledna 1970

Broumov se potýká s nedostatkem hráčů. Přesto je 5. místo v tabulce solidní

Fotbalisté Slovanu Broumov jsou po podzimní části 1. A třídy na 5. místě tabulky. Někteří fanoušci by je rádi viděli na vyšších příčkách. Broumov však trpí citelným nedostatkem hráčů. Sezónu zhodnotil trenér Ondřej Zinke.

Jak jsi spokojen s podzimní částí sezóny?

Spokojený jsem, páté místo je víc, než jsme čekali. Jediný David Svoboda odehrál všech 15 utkání. Lídrem týmu byl Honza Kotyza (11 branek), důležité góly střílel i David Svoboda (7). Dobrý závěr měl Kuba Šimon, radost nám dělá Mates Ponikelský. Zaměstnání má přednost a pokud vám klíčový hráč Míra Hečko odehraje jen 5 utkání, Němeček 7, tak kvalita prostě chybí a těžko se to nahrazuje. Hrajeme týmově, snažíme se hrát fotbal, který kluky a diváky baví, snad je to koukatelné. Jarní část bude složitá. Chceme pokračovat v dobrých výkonech hlavně doma a uvidíme, na co to bude stačit.

Kdy začnete a jaká bude zimní příprava?

Zvolím trochu jiný model než před rokem. Začneme až 23. ledna a odehrajeme maximálně dvě přípravná utkání. Moc nás není, chci, aby kluci do soutěže šli natěšení, ale i dostatečně natrénovaní.

Uvažujete o nějakých hráčských posilách?

Vzhledem k oslabení kádru o minimálně tři hráče (stěhování a jiné důvody), bychom doplnit kádr potřebovali. Vybírat si nemůžeme. Stačilo by víc šikovných dorostenců, ale za prvé potřebují čas, ten jim klidně dám, ale za druhé, hlavně musí víc chtít. Uvidíme, zda se nám podaří někoho získat, víme, jaký typ nám chybí. Potřebujeme alespoň počty. Pokud je v utkaní pouze 12 - 13 hráčů, moc variant se nenabízí. Jedna varianta mě napadá. Když asistent Jan Pražák zhubne 15 – 20 kg, může opět nastartovat kariéru :).

Jaký je tvůj největší fotbalový podzimní zážitek?

Neřekl bych zážitek, ale určitě jsem měl radost z týmového výkonu proti Roudnici (2:0), kterou považuji za nejfotbalovější tým v soutěži a z druhého poločasu proti České Skalici, který jsme vyhráli 4:0 a dohnali dvoubrankové manko. V tomto utkání dokonce fandili i místní fanoušci, kteří jsou jinak ke klukům až moc kritičtí. Prospělo by trochu více nadhledu a větší klubové srdíčko. Kluci pro fotbal dělají v rámci možností maximum. V soutěži jsme pouze tři body za Roudnicí, což je opravdu malý zázrak.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)