Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovská stará garda obsadila na výborně obsazeném turnaji v Polsku 2. místo
banner

Broumovská stará garda obsadila na výborně obsazeném turnaji v Polsku 2. místo

René Herzán

Úterý, 20. března 2018

Broumovská stará garda obsadila na výborně obsazeném turnaji v Polsku 2. místo

Stará garda Slovanu Broumov hrála v sobotu 17. března na charitativním halovém turnaji hráčů nad 35 let v malé kopané v polské Nowe Rudě nazvaném Gramy dla Staszka. V kvalitně obsazeném turnaji Broumov skončil na 2. místě.

Výtěžek z turnaje bude věnovaný na podporu léčby těžce nemocného Stanislawa Lesniarka, bývalého hráče a trenéra fotbalistů Nowe Rudy. Motto turnaje bylo heslo NIGDY NIE BEDZIESZ SAM. Vedle výběru Slovanu Broumov na turnaji hrály týmy z Walbrzychu, Klodzka, domácí Nowe Rudy, Scinawky, ale také tým z Francie a mužstvo složené z bývalých hráčů ligového WKS Slask Wroclaw.

"V turnaji ani tak nešlo o výsledek, i když výhra vždy potěší každého. Boje to byly neúprosné, ale hlavně šlo o to udělat radost a podpořit nemocného kamaráda," řekl brankář broumovského výběru Luboš Jansa.

Osm týmů bylo nalosováno do dvou skupin, kde se hrálo systémem každý s každým. Potom se hrály zápasy o umístění, podle toho, kdo se jak umístil ve skupině. Broumov jasně vyhrál svoji skupinu a ve finále se utkal s také neporaženým týmem bývalých ligových fotbalistů WKS Slask Wroclaw.

"I přes bleskové vedení Slovanu 2:0 se záhy ukázala zkušenost a sehranost WKS a po konečném hvizdu rozhodčího bylo na tabuli skóre 3:5 pro polského soupeře. I přesto si myslíme, že druhé místo je úspěchem a navíc je doplněné cenou pro nejlepšího střelce turnaje, kterým byl za sedm branek vyhlášen Tomáš Mucha. Po ukončení turnaje jsme byli všichni pozvaní na posezení a doladění vztahů navázaných na hřišti," uvedl závěrem Luboš Jansa.

"Byl to velmi kvalitně obsazený a organizačně zvládnutý turnaj. Hráči Wroclawi prokázali ligové zkušenosti a zaslouženě vyhráli. Turnaj měl početnou diváckou kulisu a veškerý výtěžek byl věnován pro léčbu bývalého hráče a trenéra Piast Nowa Ruda Stanislawa Lesniarka, který několikrát zavítal na kopanou do Broumova. Příjemné bylo závěrečné posezení, kde jsme se setkali s bývalými hráči, kteří kdysi oblékali dres Slovanu Broumov. Jedním z nich byl i Irek Ciarnecki a z jeho projevu bylo patrné, že zde strávil nejlepší časy ve své fotbalové kariéře. Vzpomínal na své spoluhráče, kterými byli Joska Barvíř, Míra Rozdolský, Vašek Kotal, Martin Vlasák, Martin Ducháč, Renda Poul, Honza Klicnar a mnozí další," komentoval ještě příjemný sportovní den jeden z hráčů Václav Malich.

Starou gardu Slovanu Broumov v Polsku skvěle reprezentovali Lukáš Lorenc, Václav Malich, Luboš Jansa, Míra Fajstl ml., Jiří Kuneš, Petr Dítě, Míra Urbánek, Tomáš Mucha, Štěpán Stodola a trenér Míra Fajstl st.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)