Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovští fotbalisté ročníku 2008 vyhráli turnaj v Jičíně
banner

Broumovští fotbalisté ročníku 2008 vyhráli turnaj v Jičíně

Jiří Ježek ml., trenér starší přípravky

Pondělí, 19. února 2018

Broumovští fotbalisté ročníku 2008 vyhráli turnaj v Jičíně

Jéža, Vodouch a sedm trpaslíků se zlatou medailí na krku! Je tomu tak, ročník 2008 znovu předvedl úžasný a především bojovný výkon na silně obsazeném turnaji v Jičíně. Zas a znovu bojovnost, čím dál tím větší chuť po vítězství, krásné individuální akce, dokonce ani kombinace nechyběla. I přes pomalejší rozjezd jsme postupně dokázali vyšplhat až na ten nejvyšší stupínek. Musím celý tým pochválit, že bojoval až do konce a za sedm zápasů dokázali kluci nastřílet krásných 30 gólů.

TJ Slovan Broumov - TJ Sokol Třebeš 0:1

První zápas byl z obou stran opatrný a k vidění moc pohledných akcí nebylo. To vedlo k výsledku 0:1 z našeho pohledu. Každopádně by byl remízový výsledek dle mého názoru spravedlivý. Na druhou stranu to pro nás byla motivace do dalších bojů. My jsme se z chyb poučili a od této prohry jsme se odrazili a rozjeli jsme stroj, který již nikdo nedokázal zastavit.

TJ Slovan Broumov - TJ Sokol Jičíněves 13:0

Po nepříliš přesvědčivém prvním zápase jsme měli šanci dostat se do herní a střelecké pohody, což se nám z části povedlo. Zastříleli jsme si, ale herní projev stále nebyl tak dobrý. Ke konci zápasu se to zlepšilo a vypadalo to, že se kluci našli. Musím podotknout, že soupeř měl v týmu tři hráče ročníku 2010 a je na místě, abychom je pochválili za snahu a bojovnost až do samotného konce turnaje.

TJ Slovan Broumov - SK Miletín 4:1

Od třetího zápasu nabírala úroveň soupeřů na obrátkách a začalo se přiostřovat. Každý tým nechtěl dát nic zadarmo a podle toho to také na palubovce vypadalo. Přes opatrný začátek jsme utkání kontrolovali a soupeře nepustili k žádným větším akcím. V tomto zápase jsme konečně ukázali týmový výkon a druhou polovinu zápasu jsme potěšili diváky pěknými týmovými akcemi.

TJ Slovan Broumov - TJ Sokol Libuň 4:1

Opět náš výkon na začátku zápasu nebyl přesvědčivý, ale po pěti minutách jsme se dostali do tempa a utkání si pohlídali. Zde musím vyzdvihnout výkon Kuby Andrýse, který ukázal svou chuť po vítězství a především "fotbalovou drzost." Kuba si totiž s obranou soupeře doslova pohrál a předvedl spoustu nádherných individuálních akcí. Některé z nich dokonce skončily gólem. Kuba zároveň vytvořil spoustu příležitostí pro ostatní hráče. Například 4. gól, kdy po úniku po pravé straně zasekl míč a přihrál pod sebe nabíhajícímu Hašánkovi, který nekompromisně zavěsil míč do sítě. Krásná fotbalová akce z naší strany!

TJ Slovan Broumov - SK Jičín 08 3:1

Sotva odbila 12. hodina a nás čekaly poslední tři opravdu těžké zápasy, ve kterých šlo o všechno a nebylo na co čekat. Na celém týmu bylo vidět odhodlání a chuť poprat se s touto výzvou. Na nic jsme nečekali a po nepřesvědčivé rozehrávce soupeře jsme skvělým presinkem vybojovali míč, a tak jsme po patnácti vteřinách utkání vedli 1:0. Jičínští neponechali nic náhodě a začali s rozehrávkou znovu a lépe. Dostali jsme se pod tlak a občasnými chybami v obraně jsme se nechali o vedení obrat. Ovšem naši kluci také nesložili zbraně a nakonec si vybojovali těžké vítězství 3:1.

TJ Slovan Broumov - SK Jičín 09 3:1

Mladší kluci z Jičína předváděli na turnaji odhodlané výkony a rozhodně nikomu nic nedali zadarmo. Svou houževnatostí nás celý zápas trápili, ale nakonec jsme si vše pohlídali a pátým vítězstvím v řadě stupňovali náš výkon.

TJ Slovan Broumov - Sokol Milíčeves 3:1

Zápas o všechno, všichni jsme to moc dobře věděli. Od prvního místa nás dělí poslední vítězství a musí to být minimálně o dva góly, kdyby se to nepovedlo, tak bereme bronz. Jediné, co jsme klukům řekli v kabině, bylo to, aby si to užili, ať už to dopadne jakkoliv, a nechali na palubovce všechno. Nebylo se na co šetřit, ale i přesto jsme chtěli vidět především úsměv, radost a dobrý pocit ze hry, ať už je výsledek jakýkoli. Potom ještě v šatně zazněly rady a pokyny stejně jako před každým zápasem, které všichni splnili, a za to si zaslouží obrovskou pochvalu.

Celý tým, všech sedm hráčů, na doposud neporažený tým turnaje doslova vlétl a nenechal jim kousek prostoru. Přesně to, co jsme chtěli, nám naši svěřenci předvedli. Napadání, důraz, kombinace, individuální akce, střelba. Nic z toho nechybělo a my jsme po celou dobu utkání dominovali. Milíčeves ze hry mnoho neměla a za mě to byl nejlepší výkon na turnaji. Bylo vidět, že se kluci neporaženého celku nezalekli a chtěli ukázat, proč na turnaj přijeli. Průběžný výsledek 3:0, my jsme nemohli být nespokojení. Na konci zápasu jsme ještě obdrželi gól na 3:1, ale kluci na hřišti nechali všechno a zaslouženě vyhráli.

Turnaj byl u konce a my jsme mohli slavit. Na dobře obsazeném turnaji jsme porovnali síly se sedmi týmy, které jsme doposud na hřišti nepotkali a celé mužstvo to zvládlo výtečně, skóre 30:6 mluví za vše. Myslím, že můžeme říci, že jsme v dalekém Jičíně zanechali modrobílou stopu se zlatou tečkou na závěr a jen tak na nás nezapomenou. Možná si zrovna hledají Broumov na mapě.

Dík patří také všem rodičům a sourozencům, kteří přijeli fandit a podporovali nás od začátku do konce. Věřím, že jsme jim to vrátili naším skvělým výkonem a budou na to stejně dlouho jako my vzpomínat. HOŠI, DĚKUJEM! Věřím, že je to dostatečná motivace pro všechny nepřestat a pořád tvrdě makat. Všechno to postupně přijde! Tak si pojďme za společným snem a pokračujme v dobré práci! Je to jenom na nás, jak se k dalším výzvám postavíme a připravíme se na ně. Chce to jen čas, trénink a úsměv na tváři!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)