Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Česká fotbalová reprezentace s trenérem Radkem Bejblem měla soustředění v Broumově
banner

Česká fotbalová reprezentace s trenérem Radkem Bejblem měla soustředění v Broumově

René Herzán

Pondělí, 24. září 2018

Česká fotbalová reprezentace s trenérem Radkem Bejblem měla soustředění v Broumově

Bylo to skutečně tak, ale jednalo se o reprezentaci do 16 let. Výprava byla minulý týden od neděle do čtvrtka ubytovaná v hotelu Veba a každý den mladí fotbalisti se svým trenérem Radkem Bejblem a realizačním týmem potrénovali na Stadionu Opočenského. Český tým se v Broumově připravoval na dva přátelské zápasy s Polskem. V Náchodě mladí fotbalisté vyhráli 2:0, o dva dny později v polské Scinawce prohráli 3:1.

Na broumovském fotbalovém hřišti přivítal české naděje starosta Broumova Jaroslav Bitnar, správce hřiště Petr Možný a několik místních fanoušků fotbalu. Všichni hráči přítomné pozdravili, což u takto starých fotbalistů nebývá zvykem. Celý realizační tým reprezentace zase potřásl všem rukou. Byla to velmi sympatická a příjemná chvíle.

Jak hráči, tak trenéři si pobyt v Broumově velmi užívali. Využili samozřejmě pohostinství Wellness centra hotelu Veba, projít se byli na náměstí i v klášterní zahradě, byli si zahrát tenis. Všude budili zájem veřejnosti a ten opláceli svým sympatickým vystupováním.

Radek Bejbl je 56násobný reprezentant České republiky. S českou reprezentací se probojoval až do finále EURA 1996 a na Mistrovství Evropy si zahrál i v roce 2000. Své nejlepší fotbalové roky strávil Ve Slavii Praha a v Atléticu Madrid. Radek Bejbl ochotně odpověděl na několik otázek:

Jak jste přišli na to ubytovat se v Broumově?

Měli jsme nabídku bydlet někde v Náchodě, ale když jsem viděl tu vzdálenost k polskému zápasu, tak jsem začal přemýšlet, kde bydlet jinde, abychom tu dojezdovou trasu do Swidnice měli kratší. Tak jsem začal hledat a objevil jsem hotel Veba.

A spokojenost?

Jsme tam velmi spokojený, využili jsme všech nabídek. Vždycky máme naplánovanou regeneraci, hned po nedělním příjezdu, po náchodském zápase také. I z tohoto důvodu jsme se pro Vebu rozhodli, protože nám může nabídnout komplexní služby.

Jaké máte tréninkové podmínky zde na hřišti Slovanu?

Jsme spokojení, trávník je ve slušném stavu a plně vyhovuje pro naše potřeby. Snad jen chybí velká přenosná branka, ale s tím si umíme poradit.

Navštívil jste někdy Broumovsko soukromě?

Byl jsem tu asi před dvěma měsíci a po mnoha letech jsem opět navštívil Adršpašské skály. Musím říci, že to bylo strašné. Byl to všední den o prázdninách, ale připadal jsem si jako v Polsku a ani se tam pořádně nedalo chodit, to bylo jak na Václaváku. Ten zážitek z toho nebyl moc dobrý.

Je pravděpodobnost, že někdo z vašich svěřenců to dotáhne do mužské reprezentace?

Byli bychom strašně rádi, proto k tomu právě tyto mládežnické reprezentace slouží, aby to byla výchova pro A mužstvo nebo postupně pro další věkové kategorie. My tomu věříme a musíme v té tvrdé práci pokračovat, aby se jim to povedlo. V současné reprezentaci je několik hráčů, kteří si těmito reprezentačními výběry prošli. Třeba Kalas, Souček, Kadeřábek.

Vy sám ještě aktivně někde hrajete?

Ne, už asi 10 let ne.

Kdybychom vás chtěli angažovat za trenéra do Broumova...

To je zajímavá nabídka, zvažoval bych to. Budu přemýšlet. (smích)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)