Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Derby rozhodl penaltou broumovský brankář Jakub Drahorád
banner

Derby rozhodl penaltou broumovský brankář Jakub Drahorád

René Herzán

Neděle, 28. října 2018

Derby rozhodl penaltou broumovský brankář Jakub Drahorád

V příšerném počasí se v neděli 28. října hrálo derby Broumovského výběžku mezi týmy Slovan Broumov a Spartak Police nad Metují. Do vedení dostal Polici dvěma brankami Tomáš Mucha, na remízu srovnal stejným dílem Míra Hečko. Dva body pro Broumov zařídil Jakub Drahorád. Nejdřív dvě penalty chytil a rozhodující sám proměnil.

1.A třída

Slovan Broumov - Spartak Police nad Metují 2 : 2 (0 : 1), penalty 4 : 1

Střelci: 54. Hečko Miroslav, 66. Hečko Miroslav - 33. Mucha Tomáš, 52. Mucha Tomáš

Sestava Broumova: Drahorád Jakub, Frydrych Tomáš, Gago Ondřej (C), Štejnar Martin, Němeček Tomáš (68. Hanzlík Ladislav), Hečko Miroslav, Wilke Ervín, Šimon Jakub, Gago Marek (73. Svoboda David), Michálek Jan, Kotyza Jan (62. Salfický Ondřej)

Sestava Police: Bouška Tomáš, Awuku Felix (78. Rieger Bohuslav), Mucha Tomáš (C). Ansuma Musa, Hauschke Jakub (58. Kollert Jiří), Hejnyš Milan (76. Vik Petr), Jandík Marek, Jaroš Jaroslav, Klapkovský Josef, Šolc Petr (88. Tauc Jiří), Kudláček Ladislav

"Po prohraném poločase jsem nabádal hráče k aktivitě, věděl jsem, že trénujeme více než Police a na těžkém terénu máme šanci utkání zvrátit. Proto mě mrzí, že se nám nepodařilo nepříznivý stav 0:2 otočit ještě v základní hrací době a vyhrát za 3 body. Poslední 1/2 hodinu jsme soupeře k ničemu nepustili a vytvořili si dost šancí. Vím, jak kluci těžce pracují v trénincích, máme velmi dobrou partu a to se dnes v utkání potvrdilo. Za dnešek velká pochvala za charakter a vůli výsledek otočit," řekl broumovský trenér Ondřej Zinke.

"Dnešnímu derby bohužel nepřispělo počasí. Hrálo se na velmi těžkém terénu, ale pro obě mužstva byly podmínky naprosto stejné. Během hry jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ovšem domácí srovnali a popravdě, byli třetí brance blíže. Následné penalty jasně ovládl domácí brankář Drahorád. Nezbývá než domácím sportovně pogratulovat. Nevýhra v derby samozřejmě mrzí, ovšem máme před sebou ještě tři utkání a ve hře je devět bodů. Speciální poděkování patří polickým fans, kteří vytvořili domácí prostředí. Díky!" komentoval zápas předseda polického klubu Karel Klimeš.

1.B třída

TJ Spartak Opočno - TJ Lokomotiva Meziměstí 3 : 2 (1 : 1)

Střelci: 14. Malashevskyi Roman, 63. Hrabar Patrik, 87. Trubač Michael - 26. Krejčí Vojtěch, 69. Mucha Josef

Sestava Meziměstí: Čížek Petr, Škola Adam, Škoda Jakub (46. Troják Petr), Urban Patrik, Sedláček Tomáš (70. Bárta Petr), Kubeček Jakub, Smrček Pavel, Gajdoš Petr (C), Mucha Josef, Bureš Pavel, Krejčí Vojtěch

"Dnes jsme se utkali s prvním týmem v tabulce. Jeli jsme v očekávání, že si zahrajeme pořádný fotbal, a to se taky vyplnilo. I když odjíždíme bez bodů, myslím si, že se za náš výkon nemusíme vůbec stydět. První půlku jsme začali trošku rozpačitě a soupeře jsme pouštěli do nebezpečných šancí. Ale chytli jsme se a až do konce zápasu oba celky hrály hezký fotbal, na který se dalo koukat," řekl člen výboru a správce hřiště Meziměstí Patrik Urban.

Asistent trenéra Opočna Tomáš Přibyl dodal: "Soupeř dnes nehrál špatně a dokud cítil šanci, tak nás zlobil nákopy na silné útočníky. My jsme bohužel nevyužili spoustu šancí včetně neproměněné penalty a soupeř dvakrát vyrovnal skóre. V poli jsme byli lepší a nakonec bereme zaslouženě tři domácí body. Gratuluji soupeři k dobrému bojovnému výkonu."

Okresní přebor

TJ Slavoj Teplice nad Metují - TJ Velichovky 1:2 (0:0)

Střelci: 64. Felkel Martin - 48. Vít Tomáš, 86. Petr Jan

Jiskra VEBA Machov - Sokol Stárkov 2:1 (2:0)

Střelci: 10. Scholz Vojtěch, 20. Švorčík Kamil - 76. Kylar Tomáš

TJ Dolany - Sokol Mezilesí 2:1 (1:0)

Střelci: 3. Záliš Vojtěch, 60. Kulang Jaroslav (pen.) - 89. Vaněk David

Sokol Hejtmánkovice - AFK Hronov 4:0 (2:0)

Střelci: 25. Hušek David, 36. Harasevič Miroslav, 68. Richter Filip, 71. Franc Jiří

Jiskra Martínkovice - SK Babí 2:2 (2:1)

Střelci: 4. Brožek Petr, 36. Kindl Jakub - 16. Hron Marek, 66. Svoboda Ondřej

Sokol Zábrodí - Sokol Velká Jesenice 2:5 (2:1)

Střelci: 3. Škoda David, 32. Janko Martin - 39. Kosinka Filip (vl.), 69. Krčil Vojtěch (pen.), 81. Pražák Tomáš, 83. Krčil Vojtěch (pen.), 89. Hanuš Petr

TJ Velké Poříčí - TJ Červený Kostelec 4:3 (3:0)

Střelci: 19. Hurdálek Radim, 29. Nguyen Van Son, 34. Gois Jakub, 86. Gois Jakub (pen.) - 46. Hlava David, 63. Hlava David, 74. Štelzig Sebastian

Okresní soutěž

Sokol Otovice - Lokomotiva Meziměstí 3:2 (2:0)

Střelci: 27. Kratochvíl Radek, 40. Korityák Jakub, 70. Korityák Jakub - 65. Janata Libor, 75. Slovák Ondřej

Sokol Božanov - Sokol Křinice 1:0 (0:0)

Střelci: 80. Wilke Ervín

Sokol Heřmánkovice - TJ Rasošky 10:1 (6:0)

Střelci: 16. Bouška Petr, 21. Ježek Kamil, 27. Kment Michal, 29. Kment Michal, 32. Kment Michal, 39. Bouška Petr, 55. Balín Miroslav, 58. Balín Miroslav, 60. Bouška Petr, 76. Seifrt Daniel - 80. Lazarik Tomáš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)