Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Fotbalisté Police se usadili do čela tabulky krajského přeboru

Fotbalisté Police se usadili do čela tabulky krajského přeboru

René Herzán

Pondělí, 9. srpna 2021

Fotbalisté Police se usadili do čela tabulky krajského přeboru

Spartak Police nad Metují v neděli vyhrál v Rychnově a je bez ztráty bodu a vysokým skóre 10:2 v čele tabulky fotbalového krajského přeboru. Broumov i Hejtmánkovice ve svých soutěžích prohráli, zápas Meziměstí se hraje koncem září.

 

 

Krajský přebor

Spartak Rychnov nad Kněžnou - Spartak Police nad Metují 0 : 4 (0 : 2)

Střelci: 24. Franc Pavel, 40. Matějka Jakub, 72. Klapkovský Josef (pokutový kop), 85. Klapkovský Josef (pokutový kop)

Sestava Police: Vacho Libor, Routek Miroslav, Ansuma Musa (59. Mbah Mcdon), Matějka Jakub, Kudláček Ladislav (80. Káva Matěj), Franc Pavel, Jandík Marek (C) (72. Nessoumou Jean David Désiré), Havrda Ondřej, Klapkovský Josef, Hauschke Jakub (46. Rieger Bohuslav), Růžička Pavel (80. Gregar Tomáš)

„Dnešní utkání rozhodla efektivita. Zatímco nám se z vyložených šancí branku vstřelit nepodařilo, hosté proměnili téměř vše. Výše skóre rozhodně neodpovídá dění na hřišti. Pochvala našemu týmu za odpracovaný výkon,“ uvedl předseda rychnovského týmu Václev Brůžek.

Předseda Spartaku Karel Klimeš dodal: „V duelu dvou Spartaků jsme herně i výsledkově uspěli my. Jsem rád, jakým způsobem realizační tým a hráči přistupují k začátku soutěže. Dnes je třeba i zmínit příznivce polické kopané, v jakém počtu navštívili toto venkovní utkání. Děkujeme!“

1. A třída

Slovan Broumov - FC Nový Hradec 0 : 2 (0 : 0)

Střelci: 49. Matějka Tomáš, 90. Matějka Tomáš

Sestava Broumova: Bouška Tomáš, Gago Ondřej, Szalega Mikolaj, Hečko Miroslav (C), Wilke Ervín (71. Kot Kacper Leszek), Šimon Jakub (52. Gago Marek), Ponikelský Matěj (52. Svoboda David), Spišák Ondřej, Mucha Tomáš (52. Kotyza Jan), Pancner Filip, Bureš Pavel (52. Kozielec Pawel Krzysztof)

„Dnes jsme k utkání přistoupili s vědomím, že se nám nemůže nic stát a soupeř se porazí sám. Tudy cesta nevede, zápas se musí odmakat, jinak to dopadá jako dnes. Zasloužené vítězství hostů a my musíme opět začít na hřišti „jezdit“, ne se ploužit, jako dnes. Pro mě velké zklamání, radost mi udělal Filip Pancner, který odehrál první mistrovské utkání a zaslouží pochvalu,“ řekl po zápase trenér Broumova Ondřej Zinke. 

Trenér Hradce Ondřej Kolář dodal: „Vstup do utkání nám nevyšel, ale podržel nás výborně chytající Sedláček. To nás nakoplo a po zbytek poločasu jsme byli aktivnějším týmem, bohužel bez gólového efektu. Pohrdli jsme i dvěma samostatnými nájezdy a nastřelili tyč. Druhou půli jsme zahájili tlakem, který vyústil brankou Matějky. Dík dobrému pohybu ve středu hřiště jsme domácí přehrávali. Od 75. minuty nás Broumov nakopávanými balony zatlačil, ale v závěru nás po samostatném úniku uklidnila druhá branka. Utkání dobře zvládli rozhodčí.“

1. B třída

Slavoj Předměřice nad Labem - Sokol Hejtmánkovice 1 : 0 (1 : 0)

Střelci: 35. Pekáč Štěpán

Sestava Hejtmánkovic: Coufal Daniel, Harasevič Miroslav (C) (74. Stupka Petr), Matějka Petr, Korityák Tomáš, Bohatec Martin, Hušek David, Franc Jiří, Korityák Jakub, Bartoš Matěj, Nýč Miloš, Strnad Matěj

„Zápas dvou poločasů. Kdybychom v první půli vedli 8:0 nikdo by nemohl říct ani popel. Vycházela nám přechodová fáze a dostali jsme se hned do několika jasných gólových šancí. Bohužel jsme se prosadili jen jednou. Druhá půle už moc fotbalovosti nenabídla. Hrál se překopávaný fotbal z obou stran. Přesto 3 body zaslouženě zůstaly doma. Do dalších zápasů musíme výrazně zlepšit zakončení,“ řekl trenér domácího týmu Lukáš Mrkvička.

Předseda Hejtmánkovic Miroslav Harasevič dodal: „Bohužel, v tomto utkání nás zastihla neúčast 7 hráčů základní sestavy (dovolená, práce), takže jsme odjížděli k utkání s obavami, aby z toho nebyla ostuda. V prvním poločase jsme přestáli několik gólovek domácích a paradoxně jsme dostali gól z nejmenší šance. Druhý poločas byl už spíše boj. Domácí jsme již do šancí nepustili kromě krásné střely do břevna, a tak jsme v závěru mohli při troše štěstí vyrovnat. Děkuji všem 12 statečným!! Domácí výhra byla zasloužená, gratulujeme jim ke 3 bodům.“ 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)