Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Fotbalisti Broumova i Police se poprvé představí na domácích hřištích. Slovan s novým trenérem

Fotbalisti Broumova i Police se poprvé představí na domácích hřištích. Slovan s novým trenérem

René Herzán

Pátek, 3. srpna 2018

Fotbalisti Broumova i Police se poprvé představí na domácích hřištích. Slovan s novým trenérem

V neděli 5. srpna se fotbalisté Slovanu Broumov a Spartaku Police nad Metují poprvé v nové sezóně představí na domácích stadionech. Broumov s novým trenérem Ondřejem Zinkem ve 2. kole Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje přivítá Červený Kostelec, Police se utká s Vrchlabím. Oba zápasy začínají v 17:30 hodin.

Do 2. kola poháru se oba týmy probojovaly minulou neděli. Police s jistotou porazila Staré Buky na jeho hřišti 4:1, když se o tři branky postaraly její dvě exotické posily Felix Awuku a Musa Ansuma. Broumov se trápil v Meziměstí a po remíze 1:1 byl šťastnější při střelbě pokutových kopů.

Novým trenérem fotbalistů Slovanu Broumov je Ondřej Zinke. První mistrovský zápas v 1.A třídě Broumov už hraje 12. srpna na domácím hřišti. Ondřej Zinke ve funkci trenéra vystřídal Jindřicha Kitlera.

Ondro, jsi jedním z nejmladších trenérů u mužského týmu, není to svazující? Řada hráčů je starších než ty.

Je to o nastavení pravidel a respektu. Já respektuji hráče a to samé budu vyžadovat od nich. Máme společného koníčka a já jsem tam od toho, abych jim pomohl, tak beru svoji roli a otázkou věku se nezabývám. Například v Německu trénuje stejně mladý trenér Bundesligu. Tady se bavíme o A třídě, všechny kluky dobře znám a nevidím v tom problém.

Jaký je tvůj cíl pro letošní sezónu? Řada fanoušků je naštvaných, že se tým "lacino" zbavil možnosti postoupit do kraje.

O cílech jsme se zatím s výborem nebavili. Mám svoji představu, jak by měla hra vypadat, důležité je, aby kluky fotbal bavil a měli z něj radost. Dalším cílem je dávat šanci mladým hráčům a zapojovat je do dospělého fotbalu. Třeba v přípravném zápase s Hejtmánkovicemi byl v brance 15letý Hoffman a v poli dostali šanci další kluci z dorostu. U týmu jsem teprve od začátku nové sezony a otázku postupu či "nepostupu" do kraje mi nepřísluší hodnotit. Pro mě je důležité, co je před námi.

Jak proběhla příprava?

Musím kluky pochválit za přístup k tréninkům, je vidět, že na sobě chtějí pracovat. Prvních 14 dní toho poměrně dost naběhali a myslím, že nám to zatím klape. Věřím, že to vydrží.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)