Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Fotbalový poctivec Jiří Lehotský pomáhá Slovanu k návratu do krajského přeboru
banner

Fotbalový poctivec Jiří Lehotský pomáhá Slovanu k návratu do krajského přeboru

René Herzán

Pátek, 4. května 2018

Fotbalový poctivec Jiří Lehotský pomáhá Slovanu k návratu do krajského přeboru

Mohl by se věnovat rodině nebo dělat kolem svého domu. Místo toho se třiačtyřicetiletý Jiří Lehotský honí po hřišti s kluky, kteří by věkově mohli být jeho syny. Jirku to baví a věří, že svými zkušenostmi pomůže Slovanu Broumov k návratu do krajského přeboru. Odměnou za jeho tréninkovou poctivost byla branka, kterou minulou sobotu vstřelil trutnovskému týmu a pojistil tak další tři body pro Broumov.

Jak je to dlouho, co ses naposledy trefil v A třídě?

Tak to už je dost dlouho. Opravdu je to kupa let co jsem hrál za Broumov 1.A třídu.

Jaká byla tvoje fotbalová kariéra?

Začínal jsem v 8 letech v broumovských žácích a následně jsem prošel všemi kategoriemi Slovanu. Chvíli v dorostu jsem hrál za Náchod, ale to dojíždění mi moc nevyhovovalo, tak jsem se vrátil. Na vojně jsem hrál v Třebši. Potom Broumov, "prales" v Martínkovicích, 9 let v Hejtmánkovicích. To byly krásné časy, hráli jsme parádní fotbal, ale nebyl zájem postupovat, a tak jsme zůstávali stále v okresním přeboru. Následoval rok v Teplicích nad Metují a zde si mne všiml pan Lokvenc z Červeného Kostelce. Tam jsem hrál dva roky a postoupili jsme do krajského přeboru. Kvůli rodině a práci jsem se vrátil do Slovanu, kde jsem hrál v B týmu. V áčku tenkrát nebyla ani taková parta. No a asi před pěti lety jsem pomáhal znovuzakládat fotbalový oddíl v Křinicích.

Můžeš popsat svoji premiérovou trefu v této sezóně?

David Svoboda se krásně uvolnil a mě nechali volného na zadní tyči. Davídek mi to krásně dal na hlavu, snažil jsem se míč trochu umístit a nakonec z toho byl docela pěkný gól.

Jak jsi gól oslavil?

No klasika. Dali jsme si pivečko a stálo mě to "flašku".

Jak se ti hraje se spoluhráči, když někteří by mohli být tvoji synové?

Někteří by opravdu být mohli. Tak především je tu teď v současné době výborná parta. Kluci jsou fajn, berou mě, a když Jindra Kitler nemůže, tak třeba vedu trénink. Kluci makaj, a někdy říkají, že kamarád jsem dobrej, ale jako trenér stojím za... Prostě po nich požaduju tvrdou práci. Ale kluci ji nakonec akceptují. Na hřišti se třeba potkám s Ondrou Spišákem, kterého jsem v jeho začátcích trénoval. To je milé.

Jaká je spolupráce s trenérem Jindrou Kitlerem, který je o něco mladší než ty?

Jindru musím pochválit, dává tomu všechno. Známe se hodně let, hráli jsme spolu fotbal, takže spolu vycházíme velmi dobře. Je to fajn člověk.

Máš nějakou fotbalovou přezdívku?

Asi nejzažitější je stejně, jak říkali tátovi - Jura. (Pozn. redakce: Jiří Lehotský st. byl dlouholetý hráč a trenér a v loňském roce byl oceněn titulem Legenda broumovského fotbalu.)

Změnil se fotbal na této úrovni za dobu, kterou hraješ?

Fotbal se samozřejmě změnil. Také my jsme se změnili. Byli jsme mladší, rychlejší. A fotbal se tu hraje "od podlahy", takže to někdy hodně bolí.

Spoluhráči tě chválí, že ses na ně v půlce sezóny nevykašlal a neodešel do jiného týmu. V nabité jarní části se určitě každá pomoc cení, a také dostáváš vice času na hřišti. Jsi rád, že ses rozhodl zůstat?

Ale tak asi jo. Samozřejmě nějaké nabídky mám, chtěl bych se možná vrátit do Teplic do okresu, kde chtějí příští sezónu postoupit do B třídy. Oslovily mne i jiné týmy. Ale už na začátku sezóny jsem Jindrovi slíbil, že tu zůstanu a pomůžu, protože je tu poměrně malý hráčský kádr.

Kde si myslíš, že Broumov po sezóně skončí? Začíná se povídat, že není zájem postoupit do kraje.

Je to všechno o hráčském kádru. Musí se sehnat další lidi. Protože jezdit na zápasy ve 12 lidech, to je hodně málo. 1.A třídu chceme rozhodně vyhrát, co bude dál, to se pak uvidí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)