Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Fotbalový Sudety cup 2018 vyhrál po sedmi letech tým Káňat

Fotbalový Sudety cup 2018 vyhrál po sedmi letech tým Káňat

René Herzán

Neděle, 30. prosince 2018

Fotbalový Sudety cup 2018 vyhrál po sedmi letech tým Káňat

V pátek a v sobotu, 28. a 29. prosince 2018, se ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově hrál 11. ročník legendárního turnaje v sálové kopané Sudety cup, který volně navazuje na bývalý LoMa cup. Hrál se tedy už 23. ročník. Podruhé v historii vyhrál tým Káňat, který zopakoval své vítězství z roku 2011.

V turnaji startovalo 12 mužstev, z toho dvě z Polska. Na palubovku broumovské haly vyběhli hráči z Broumova, Hradce Králové, Trutnova, Náchoda a Červeného Kostelce. V pátek se hrálo ve dvou skupinách, dopolední a odpolední, v sobotu o celkové umístění.

Ve finále se utkali překvapení turnaje Bakelit složený z broumovských a hradeckých hráčů a týmem Káňat. Zápas byl vyrovnaný, ale zaslouženě vyhrál tým Káňat 2:1. Na 3. místě skončil tým Cuba Libre, který porazil mužstvo Slovanu Broumov.

"Páteční den nám moc nevyšel, nedařilo se nám hlavně v koncovce, kdy jsme i největší šance zazdili. Dvě výhry nám však stačily na postup ze 4. místa. Druhý den jsme se vrátili k naší hře, která nás zdobí. Po dvou výhrách a shodou okolností ve skupině jsme měli jistý postup z prvního místa. Semifinále jsme hráli s klukama z broumovského A týmu. Zápas byl svázán taktikou obou týmů a rozhodoval se až na penalty, kde jsme měli více štěstí. Některé proměněné penalty z naši strany ale byly luxusní, třeba Járy Jaroše, Davida Svobody nebo Jakuba Valtery. Ve finále jsme narazili na Bakelit složený z mladých šikovných fotbalistů s matadorem Vlastou Čihákem. Zápas začal opatrně z obou stran a po naší chybě v obraně se Bakelit dostal do vedení pěknou střelou o tyč. Tento moment nás nakopl k většímu nasazení a po chybě gólmana Bakelitu náš zkušený útočník Valtera srovnal na 1:1. Tento moment rozhodl finále, jelikož jsme se dostali do pohody a Jára Jaroš svojí bombou dával na 2:1 a rozhodl o našem vítězství po sedmi letech. Dík patří všem Káňatům," popsal vítězné tažení Káňat kapitán týmu František Dunovský.

Za vítězný tým nastoupili: Michal Moravec, Jaroslav Jaroš, Ondřej Seidel, David Svoboda, Jakub Valtera, Marek Kancok, Lukáš Khun, Jirka Tošovský a František Dunovský.

Nejstarším hráčem turnaje byl vyhlášený Vlasta Čihák z Broumova, nejlepším hráčem Jiří Vondráček z Červeného Kostelce, nejlepším střelcem turnaje se stal Denis Samko z Hradce Králové a nejlepším brankářem Ondřej Tobiáš z Trutnova.

"Turnaj proběhl bez větších problémů, bylo pár drobných zranění. Maraton zápasů odřídili rozhodčí Pavel Vítek, Michal Šedivý a Martin Pálka. Chybět nemohly ikony turnaje moderátor Jarda Louda a zapisovatelka Helena Chaloupková, kterým patří mé poděkování, stejně jako Robertu Frydrychovi, který se staral o administrativu turnaje. Další dík patří sponzorům, Městu Broumov za finanční podporu, a dále firmám Pivovar Broumov, Pivovar Primátor, JM Sport, Veba, Z-Trade a Stappert," řekl na závěr hlavní pořadatel turnaje Jiří Martinec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)