Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Hodnocení podzimu 2021 starších žáků Slovanu Broumov
banner

Hodnocení podzimu 2021 starších žáků Slovanu Broumov

Aleš Freiwald

Sobota, 4. prosince 2021

Hodnocení podzimu 2021 starších žáků Slovanu Broumov

Starší žáci fotbalového oddílu Slovanu Broumov absolvovali tento podzim kompletní porci utkání krajského přeboru Královéhradeckého kraje. Jaká to vlastně byla sezóna?

Po získávání drahých zkušeností z minulého ročníku jsme začali s přípravou na ten letošní už na začátku prázdnin, kdy se většina kluků zúčastnila fotbalové školičky v Teplicích nad Metují. Po krátké pauze začala pravidelná příprava na začátku srpna, protože první zápasy nás čekaly už v polovině tohoto měsíce. Bylo vidět, že kluci nezaháleli, příprava začala pěkně zostra a všichni se těšili na první zápasy soutěže. Před jejím začátkem si dal tým společně s trenéry za cíl skončit v první polovině tabulky a postoupit tak do jarní finálové skupiny krajského přeboru.

První zápas byl ještě takový seznamovací, hubená, ale zasloužená výhra. Ve druhém kole jsme v Broumově přivítali družstvo Týniště nad Orlicí, které nás na jaře ještě s kluky o hlavu většími porazilo rozdílem třídy. Odveta se podařila, vítězství 11:0 a výborná hra kluky nakopla do dalších tréninků a zápasů.

Následovaly dvě domácí výhry, z nichž hlavně ta nad jedním z favoritů Českou Skalicí byla celkem nečekaná, a my se rázem ocitli v čele soutěže. Takže další soupeř, regionální rival z Police, se na nás nachystal a svůj tým na vzájemný zápas doplnil 5 hráči z divizního Náchoda. Ale ani to nestačilo, nakonec musel kapitulovat, k ničemu jsme je svou hrou nepustili a vyhráli jsme jednoznačně 3:0.

Následoval nádherný zápas o vedení v tabulce, ve kterém jsme za výběrem vesměs starších kluků z Kostelce nad Orlicí v ničem nezaostávali a po dechberoucím závěru vybojovali bod za remízu 2:2. Stínem toho dne bylo zranění jedné z našich opor Ondry, který si v následném zápase mladších žáků, kam věkově pořád ještě patří, poranil vážně koleno a na zbytek podzimu týmu chyběl. Jsme moc rádi, že už začíná rehabilitovat a všichni věříme, že bude brzy v pořádku a zapojí se do přípravy na jarní boje.

Poté následovala nešťastná prohra s Červeným Kostelcem, kdy jsme zvlášť ve druhém poločase vůbec nepustili soupeře na naši polovinu hřiště, bohužel jejich asi jediný výlet k naší bráně skončil šťastným gólem a přišla velmi smolná první porážka. Dva následující zápasy jsme se opět vrátili na vítěznou vlnu a stále jsme drželi naději na první místo.

V dalším kole k nám dorazil stále se zlepšující výběr Nového Města nad Metují, ale pohled na tabulku naše borce poněkud ukolébal, možná malé podcenění, po 10 minutách jsme prohrávali 0:2 a ani veškerá snaha už nevedla až do konce zápasu k zisku tolik potřebných bodů. A to nás v dalším kole čekala rozjetá Česká Skalice, která v té době rozdávala gólové příděly všem soupeřům.

Ale jak to už bývá, tak tento zápas byl nakonec tím nejlepším, co kluci (a Šárka, samozřejmě) na hřišti letos předvedli. Vynikající výkon celého týmu, dominance nad výborným soupeřem po celý zápas, ale bohužel také velká porce smůly v podobě několika břeven a tyček vedla nakonec k slzám v kabině, ale také k velkému zážitku pro všechny malé hráče. Po zápase za nimi přišel do kabiny bývalý hráč Sparty Praha a bundesligového Freiburgu Pavel Krmaš, který celý zápas sledoval z tribuny. Vysekl všem obrovskou poklonu za to, jak se hrou v jejich podání bavil po celý zápas a že na sebe mohou být pyšní. Všichni ho poslouchali s otevřenou pusou a rychle zapomněli na nešťastnou prohru.

Ačkoliv nás pak začala pronásledovat zranění, mimo jiné dvakrát sádra na ruce, tak jsme si už třemi vítězstvími v posledních kolech pohlídali třetí místo v přeboru kraje a zasloužený postup do jarní finálové skupiny.

Chtěl bych poděkovat všem borcům a jedné borce za skvělou tréninkovou morálku po celou dobu, obětovali fotbalu za poslední měsíce opravdu hodně času. Jejich zodpovědný přístup a skvěle připravené tréninky pana trenéra Vítka vedly k tomu, že naše zápasy sleduje čím dál tím více diváků a mužstvo sklízí za své výkony a hru uznání trenérů našich soupeřů a dalších fotbalových odborníků. Snad to klukům moc nestoupne do hlavy, naopak ve své snaze ještě přidají a třeba se někomu z nich povede stejně úžasná kariéra, jako se povedla jejich vzoru Pavlovi Krmašovi. Záleží jen na nich.

A moje ne úplně fotbalové zážitky z uplynulé sezóny? Po příjezdu na zápas do Hradce Králové naši borci všichni nahlas pozdravili místní diváky, aniž bychom jim to museli připomínat, což přivedlo Hradečáky skoro v úžas a nás nadmulo pýchou, že naše práce není jenom o kopání do balónu.

Zážitkem také bylo, když jsme museli kluky naučit vítězný pozápasový pokřik. Při loňských porážkách s o hlavu většími soupeři se ho totiž ani neměli kdy naučit.

A před očima mám nádhernou scénu z posledního zápasu, kdy dostal náš nejmenší a nejmladší hráč od spoluhráče nezištnou přihrávku před bránu a po skórování do téměř prázdné svatyně soupeře skočil svému velkému staršímu kamarádovi s díky přímo do náruče. Škoda, že tam v té chvíli nebyl žádný fotograf, vítěz Czech Press Photo 2021 v kategorii sport by byl jasný…

Dovolte mi, abych na závěr popřál hráčům, hráčce, rodičům, prarodičům, trenérovi, taky panu správci a všem, kdo se o nás v Broumově na hřišti starají, pohodový závěr roku. A věřte, že budeme dělat vše proto, abychom byli na začátku jarní soutěže co nejlépe připraveni a vás bavilo se na nás chodit dívat.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Jan Školník
    Datum: 4. 12. 2021 14:53

    Držíme na jaře palce!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)