Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Hrající trenér Hejtmánkovic Miroslav Harasevič: Postupem času ubývá chuť do fotbalu
banner

Hrající trenér Hejtmánkovic Miroslav Harasevič: Postupem času ubývá chuť do fotbalu

Vladimír Machek

Pátek, 26. února 2021

Hrající trenér Hejtmánkovic Miroslav Harasevič: Postupem času ubývá chuť do fotbalu

Současná situace amatérským fotbalovým soutěžím rozhodně nenahrává. Jasným příkladem jsou Hejtmánkovice. Tým, jenž předloni postoupil do JAKO I. B třídy, kde si v minulé sezoně nevedl vůbec špatně, když skončil ve zkrácené sezoně pátý neví, jestli po rozvolnění opatření dá kádr dohromady. V Hejtmánkovicích totiž kopou hlavně zkušení matadoři, kterým však vleklá přestávka ubírá motivaci. To přiznává i hrající trenér Miroslav Harasevič. "Musím říci, že chuť do fotbalu ubývá, přece jen ta pauza je opravdu dlouhá a fotbal mi tolik nechybí," říká kouč.

Fotbalové soutěže od října stojí, jak moc chybí fotbal a parta, která je s ním spojena?

Čím déle se nehraje a není možné se scházet, tak vzhledem i k mému věku mně začíná fotbal chybět čím dál tím méně, samozřejmě ta parta lidí chybí, tam je to bez debat!

Vy jste v Hejtmánkovicích měli problém se sestavou už na podzim, nebojíte se, že díky pauze skončí někdo z hráčů?

Ano to je pravda! Už na podzim byl problém s hráči a vzhledem k tomu, že pauza je takto dlouhá, mám obavy, že skončí i další borci, sám na sobě cítím, že mi fotbal už tolik neschází a myslím, že na tom budou podobně někteří naši hráči

Co podle vás může covidová situace udělat s nižšími soutěžemi?

Nechtěl bych tady chytračit a předjímat, ale obávám se, že to může být pro spoustu klubů likvidační. Vzhledem k tomu, že v nižších soutěžích se pohybuje spousta hráčů vyššího věku, tak se obávám, že se jim do toho bude těžko dostávat. Taky již nebude ta chuť a pak může nastat velký problém, nehledě na to, že i kvalita půjde hodně dolů. A to díky tomu, že se v podstatě nikde netrénuje. V neposlední řádě to může být i ekonomická stránka, kdy bude čím dál složitější hledat sponzory.

Už teď je jasné, že se na začátku března nezačne, mluví se o dubnu. Vidíte to reálně?

Abych byl upřímný, tak zatím nevidím světlo na konci tunelu. Netroufám si odhadovat, kdy by se mohlo začít, ale když se nedá ani trénovat, tak si myslím, že i duben je nesmyslem, ale uvidíme, jak vše bude dál.

Vám se na podzim nedařilo, s čím půjdete případně do jarní části sezony? Tedy jestli se začne hrát.

Máme pořád stejný cíl, chceme si fotbal užívat.

Je cílem záchrana, nebo se chcete fotbalem primárně bavit a je jedno v jaké soutěži?

Neříkám, že bychom chtěli skončit poslední, ale jde o to se fotbalem na této úrovni hlavně bavit a udělat něco málo pro své tělo, aby z nás ještě nebyli "strejcové s pivními pupky".

Vy už jste měl obavy o tým po první sezoně v I. B třídě, kdy se vám povedlo skončit na skvělém pátém místě. Co se změnilo, že se na podzim nepovedlo uhrát ani bod?

Hlavní změna nastala v přerušení soutěže, kdy jsme z toho vypadli. Pak také přišla spousta zranění, ale i přesto jsme měli některé dobré zápasy, ale bohužel se nám je nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. To je fotbal, jednou jste nahoře, podruhé dole, neděláme z toho žádnou tragédii, pořád je to jen zábava.

Co říkáte na to, že sportovat nemůžou ani děti? Může to mít do budoucna vliv na celý český sport?

Podle mě je to velký problém, jednak děti zleniví, také přestanou mít zájem o sport a pohyb jako takový. Přestanou být zvyklé na nějaký režim, což pro ně do života může být velmi špatné.

Fotbalovou Spartu převzal Pavel Vrba. Myslíte, že může být úspěšný?

Budu upřímný, náš fotbal nesleduji a popravdě neznám ani prostředí Sparty, takže těžko soudit. Myslím, že to ukáže teprve čas.

Máte nějakého oblíbeného trenéra, kterého sledujete?

Nikoho konkrétního nesleduji, žádné jméno nemám.

Tento rozhovor vyšel v časopise Fotbal v kraji

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)