Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Jaroslav Bitnar, předseda Slovanu Broumov: Teď budu rád, když se týmy zase dají do pohybu
banner

Jaroslav Bitnar, předseda Slovanu Broumov: Teď budu rád, když se týmy zase dají do pohybu

Dominik Palm

Sobota, 13. března 2021

Jaroslav Bitnar, předseda Slovanu Broumov: Teď budu rád, když se týmy zase dají do pohybu

Starosta města zároveň předsedou klubu. Rozhodně žádná tradiční věc. V Broumově je to však v současnosti jasně daný fakt. "Nijak se to nevylučuje," říká Jaroslav Bitnar. Jak pohlíží na současnou situaci kolem fotbalu, a jak hodnotí dosavadní výsledkovou bídu týmu mužů v letošní sezoně AM Gnol 1. A třídě?

Jak dlouho už u fotbalu a u klubu jako takového působíte?

Teprve chvíli. Dostal jsem se k tomu přes syna, který tady hrál od mládežnických kategorií.

Jak se dá skloubit pozice starosty města a předsedy zdejšího fotbalu?

Myslím, že v pohodě, to se nijak nevylučuje.

Amatérský fotbal aktuálně zažívá něco, co ještě nikdy nezažil. Jak se s touto situací pere Broumov?

Myslím si, že úplně stejně jako všude jinde. Nemyslím si, že by Broumov byla nějaká výjimka. Nesmíme ven, nesmíme trénovat, hráči a trenéři na to mají různé názory, většinově to všichni cítíme jako špatné rozhodnutí, ale pokud by to mělo zachránit byť jenom jeden lidský život, má to smysl.

Jak jste spokojený s aktuálním stavem broumovského fotbalu?

Rozjezd soutěže nic moc, zejména debakl v Solnici, ale to už je dávno zapomenuto. My tady na konci světa nemáme mnoho šancí získat posily, takže hrajeme s tím, co jsme si sami odchovali. A s tím jsme spokojení. Vždy to může být lepší, ale i horší, tedy máme, co máme a s tím hrajeme to, co hrajeme. Já jsem optimista a věřím v lepší zítřky.

A týmu můžu úvodní kola 1. A třídy nevyšla. Čím si to vysvětlujete?

Už si ani nepamatuji, kdy jsem byl v Broumově naposledy na fotbale, tedy nemá cenu něco hodnotit. Uvidíme, co bude po prázdninách, jestli se vůbec dáme dohromady. Jestli se chlapi sejdou v plném počtu.

Co je potřeba zlepšit, aby se tým opět dostal do horních pater tabulky?

To bych za dané situace vůbec nechtěl hodnotit. Samozřejmě by to bylo hezké, ale v tuhle chvíli budu rád, když se vůbec bude hrát a když se všechny týmy od dětí po chlapy dají zase do pohybu.

Pracujete v tomto období na nějakých nových jménech v kádru?

Všechno je v klidu, a tak nějak všechno "spí". Uvidíme.

V Broumově došlo k rekonstrukci hřiště. Můžete ji stručně popsat?

Ano, ještě před touto nedobrou dobou jsme si podali žádost na MŠMT a byli jsme podpořeni. Zbytek doplatilo město. V Broumově jsme nikdy neměli druhé hřiště, a tak se vše odehrávalo na hlavním hřišti - přes týden tréninky všech kategorií a o víkendu soutěže. To se samozřejmě projevovalo na kvalitě herní plochy. Teď máme nové hřiště, ale trénovat se nesmí.

Máte zprávy, zda se hráči během pauzy alespoň částečně udržují v kondici?

Kdybych měl přiznat, že chodí běhat a občas si kopnou do míče, tak by to bylo flagrantní porušení vládních nařízení. Tedy samozřejmě sedí doma a neopouští katastr našeho města. Protože i naše "umělka" je v katastru sousední vesnice. Navíc máme tady spoustu všímavých občanů, kteří okamžitě volají policii, kdyby náhodou došlo k tomu, že se náhodou sejde skupinka hráčů.

Tento rozhovor vyšel v časopise Fotbal v kraji.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)