Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Klavírní soutěž Broumovská klávesa se na dva roky stěhuje do Mikulova
banner

Klavírní soutěž Broumovská klávesa se na dva roky stěhuje do Mikulova

René Herzán

Čtvrtek, 28. února 2013

Klavírní soutěž Broumovská klávesa se na dva roky stěhuje do Mikulova

Třetí ročník mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa se přesouvá po dobu rekonstrukce komplexu benediktinského kláštera do Mikulova na Moravu. Do Broumova se vrátí po dokončení projektu Vzdělávacího a kulturního centra Broumov. Dá se tedy předpokládat, že se soutěž v Broumově bude opět pořádat v roce 2015.

"Soutěž roste a předpokládá se více účastníků i porotců. Proto Broumovská klávesa vyrostla ze současného zázemí v klášteře a musela vyhledat náhradní prostory vyhovující vyšším požadavkům.  V roce 2015 bude v Broumově pro soutěž připraveno zázemí, jaké nemá ve střední Evropě obdoby. Prakticky pod jednou střechou se zde bude nacházet koncertní sál s kapacitou 300 míst, menší konferenční sály, ubytovací kapacity studentského typu, nahrávací studio a mnoho dalšího – to vše zasazeno do vznešeného prostoru zdejšího kláštera a jeho zahrady," uvedl Kamil Hušek z Agentury pro rozvoj Broumovska, která první dva ročníky soutěže pořádala.

Soutěž Broumovská klávesa se tedy bude konat od 2. do 5. května v zámeckém sále jihomoravského Mikulova. Pro cvičení a rozehrávání bude k dispozici základní umělecká škola v bezprostředním sousedství zámku. Připravena bude i nabídka ubytování.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)