Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Na fotbalovou školičku přijel legendární sparťan a bývalý reprezentant Horst Siegl
banner

Na fotbalovou školičku přijel legendární sparťan a bývalý reprezentant Horst Siegl

René Herzán

Úterý, 23. července 2019

Na fotbalovou školičku přijel legendární sparťan a bývalý reprezentant Horst Siegl

Ve dnech 7. až 12. července 2019 se konal už 16. ročník Broumovské fotbalové školičky, kterou pořádá Slovan Broumov za podpory Města Broumova a OFS Náchod. V krásném fotbalovém areálu v Teplicích nad Metují se sešel největší počet mladých fotbalistů a fotbalistek v historii školičky, a to 65 dětí.

"Museli jsme ještě pár opozdilců odmítnout kvůli kapacitě ubytování. Tréninky probíhaly ve dvoufázových blocích počínaje ranní rozcvičkou, dopoledním a odpoledním tréninkem pod vedením zkušených trenérů mládeže. Večery byly vyplněné různými hrami, soutěžemi a promítáním filmů. Ubytovaný jsme byli jako skoro pokaždé v penzionu Metuje, kde se o nás perfektně starali s výbornou kuchyní majitelé a personál penzionu," uvedl jeden z pořadatelů Jiří Vejplata Martinec.

Velkou atrakcí byl také trénink a beseda s hostem, kterým letos byl legendární sparťan a reprezentant Horst Siegl, který si s dětmi zatrénoval, vyfotil, pobesedoval a každému daroval podepsanou kartičku. Zájem o jeho podpis byl obrovský. Horst Siegl si samozřejmě pamatoval, že v Broumově jednou hrál při exhibici internacionálů. Tu tenkrát domluvil a zprostředkoval Pepa Vacek. "S Pepou jsem před svým odjezdem sem mluvil a nabízel mu, jestli nechce jet se mnou, ale měl jiný program," řekl Horst Siegl.

"Navštívil nás také předseda OFS Náchod Petr Vítek a starosta Broumova Jaroslav Bitnar. Školičku jsme zakončili fotbalovou olympiádou a postřehovým závodem. Děti si odvezly medaile a osušky s jejich fotografiemi a motivem Teplických skal. Celý týden proběhl bez větších komplikací, nikdo se nezranil, snad byli všichni spokojení a těšíme se na další, už 17. ročník. Poděkování patří všem, trenérům, zdravotnici, organizačním pracovníkům, majitelům penzionu, správci hřiště, Městům Broumov a Teplice nad Metují a OFS Náchod," dodal Jiří Vejplata Martinec.

Foto Jakub Berka

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)