Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Na úspěchu okresního výběru kategorie U12 se podíleli také hráči Slovanu Broumov
banner

Na úspěchu okresního výběru kategorie U12 se podíleli také hráči Slovanu Broumov

René Herzán

Úterý, 15. května 2018

Na úspěchu okresního výběru kategorie U12 se podíleli také hráči Slovanu Broumov

Joeri Heerkens, Martin Netík, Lukáš Hovorka ze Slovanu Broumov byli součástí okresní reprezentace v kategorii U12, která vyhrála republikové semifinále výběrů OFS v Hluku na Moravě a postoupila do finále do Prahy!

Okresní výběr OFS Náchod U12 odehrál semifinálový turnaj skupiny východ v Hluku na Moravě, do kterého se kvalifikoval jako vítěz krajského kola. Turnaj se odehrál za účasti sedmi okresních výběrů, ve dvou dnech, systémem každý s každým a první tři postupují do finálového turnaje v Praze.

"Na turnaj jsme odjížděli s pokorou a přesvědčením, že kvalita soupeřů bude obrovská. Po posledním utkání propukla radost naplno, nejenže se podařilo postoupit na finálový turnaj do Prahy mezi šest nejlepších OFS, ale podařilo se historicky poprvé celkově vyhrát semifinálový turnaj v Hluku. Hráči odehráli velice kvalitní turnaj, hráli za hranicí svých možností, do každého utkání dali vše a v každém utkání působili jako TÝM. V utkání s OFS Žďár n/S ukázali obrovské fotbalové srdce a morálku a doslova odjezdili utkání po zadku. Po celý turnaj bylo na všech hráčích vidět, že nepřijeli na výlet, ale chtěli ukázat, že OFS Náchod má opravdu kvalitní hráče s charakterem. Dík a pochvala je samozřejmostí. Pochvala i pro naše brankáře Kašpara a Heerkense, které jsme točili po každém utkání. Výborným tahem se ukázalo jet o den dříve, protože cesta byla opravdu dlouhá a únavná a volné dopoledne jsme využili k tréninku. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen David Kuřátko z OFS Náchod. Nezbývá, než si přát aby hráči zůstali zdraví a mohli se prezentovat v Praze stejně kvalitně jako v Hluku," hodnotil turnaj jeden z trenérů Petr Havlík. Tím druhým byl Tomáš Balucha, vedoucím týmu je Milan Vítek z Broumova.

Spokojený byl i předseda OFS Náchod Petr Vítek: "Po trochu nečekaném vítězství v rámci kraje, kdy jsme měli tým zdecimovaný zraněními, jsme doplnili sestavu pro semifinále do Hluku o dva hráče mladší (ročník 07 a 08). Po zkušenostech z nedávných účastí (za 7 let jsme postoupili po čtvrté) jsme věděli, že to bude velice náročné. Kluci odehráli celý turnaj famózně, týmově, trenéři zvolili skvělou taktiku a i když se ve všech utkáních nedařila naše hra, nahradili to vůlí a bojovností. Celkové vítězství bez porážky s obdrženými pouze dvěma brankami je historicky druhý největší úspěch reprezentace OFS Náchod. Svědčí to o skvělé práci trenérů s mládeží v našich klubech a je vidět, že dlouhodobá podpora mládeže a projekty, které se v našem okrese za poslední roky spustily (soutěž předpřípravek, pravidelné tréninkové kempy výběrů) přinášejí své ovoce. Chtěl bych touto cestou poděkovat hráčům, trenérům v reprezentaci i v klubech, klubům za uvolnění reprezentantů, rodičům za podporu kluků, našim partnerům i kolegům z OFS za podporu mládeže v našem regionu. Přál bych si, aby tento úspěch byl povzbuzením pro všechny hráče do budoucna a abychom si finále v Praze všichni užili."

OFS Náchod reprezentovali: FK Jaroměř - Kašpar Roman, Karel Jiří, Libich Matyáš, Poděbradský Tomáš; MFK Nové Město nad Metují – Matouš Pavel, Kuřátko David, Lácha Matěj; Slovan Broumov – Heerkens Joeri, Netík Martin, Hovorka Lukáš; TJ Červený Kostelec - Kašpar Adam, Panchartek Jonáš; SK Rozkoš Česká Skalice – Krátký Damián; trenéři Petr Havlík, Tomáš Balucha; vedoucí družstva Petr Vítek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)