Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Nejmladší fotbalisté Broumova mají za sebou první mistrovskou sezónu v životě
banner

Nejmladší fotbalisté Broumova mají za sebou první mistrovskou sezónu v životě

René Herzán

Středa, 20. června 2018

Nejmladší fotbalisté Broumova mají za sebou první mistrovskou sezónu v životě

Mladší přípravka, to jsou holky narozené v roce 2008 a mladší a kluci 2009 a mladší. Většina z nich má nyní za sebou první "opravdickou" mistrovskou sezónu. Nikdo z nich neví, co je offside, problémy jim dělá hodit aut, přihrát spoluhráči, to je jen zbožné přání trenérů, ale v dresech by nejradši i spali. Ale pokud zrovna neletí nad hřištěm při zápase letadlo, což se musí sledovat, tak tam vypustí i duši. Když se prohraje, tak to obrečí, ale vítězství je sladké a s gustem pak křičí vítězný chorál.

V září 2017 do okresního přeboru vstoupil jeden tým Slovanu Broumov. Výsledky 0:15, 2:16, 3:10 byly na denním pořádku. Koncem podzimu se však objevily i první výhry a mladí talenti si začali uvědomovat, že hrát se dá s každým. Přesto Broumov přezimoval na suverénním posledním místě. Celý tým samozřejmě absolvoval zimní přípravu, kdy sehrál také pět halových turnajů.

Kádr týmu byl poměrně široký, a tak se do jarní části přihlásily dva vyrovnané týmy Broumova. Vlci pokračovali s podzimním bodovým ziskem, Tygři začali od nuly. Hráči se víc dostali do hry a na výsledcích se to výrazně začalo projevovat. Pokřik "Modrá, bílá, to jsou barvy naše" a navazující "Kdo je nejlepší? Broumov!" zněl čím dál častěji. Vlci se nakonec vyhoupli na 9. místo ze 13 týmů a Tygři, kteří začali s nulovým bodovým ziskem, se umístili na 12. místě.

Závěrečný turnaj mladších přípravek už společný tým Slovanu absolvoval 16. června ve Velkém Poříčí. V konkurenci osmi týmů Broumov prohrál v semifinále po penaltách a nakonec obsadil krásné 4. místo.

Několik hráčů od podzimu začne se starší přípravkou. Bude to pro ně obrovsky důležitý krok v jejich kariéře, ale krok, který výrazně přispěje k jejich fotbalovému růstu. No a na tréninku mladší přípravky? Tam už se společně se svými "zkušenými" spoluhráči prohání další špunti, kteří ještě ani nechodí do školy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)