Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Neuvěřitelný zážitek fotbalistů Hejtmánkovic v Javornici
banner

Neuvěřitelný zážitek fotbalistů Hejtmánkovic v Javornici

René Herzán

Pondělí, 16. září 2019

Neuvěřitelný zážitek fotbalistů Hejtmánkovic v Javornici

V sobotu hráli fotbalisté Hejtmánkovic svůj zápas 1. B třídy v Javornici na Rychnovsku. Že utkání skončilo remízou a na pokutové kopy vyhráli Hejtmánkovice v tomto případě není vůbec důležité. Doslova neuvěřitelný zážitek zažili Hejtmánkovičtí po zápase. Přicházeli mezi ně hráči i fanoušci Javornice a přátelsky si s nimi povídali a zvali je na pohoštění! "Za celou moji kariéru jsem tohle ještě nezažil. Ti lidi si tady fotbal opravdu užívají," komentoval  situaci kapitán Hejtmánkovic Tomáš Gago. Příjemné zjištění, že někde ještě žijí soudní lidé.

Krajský přebor

Spartak Police nad Metují - FK Vysoká nad Labem 1 : 3 (0 : 2)

Střelci: 70. Káva Matěj, 8. Homolka Josef, 33. Prorok Tomáš - 90. Tejkal Josef

Sestava Police: Vacho Libor, Awuku Felix, Melichar Jan (46. Káva Matěj), Jandík Marek (C), Havrda Ondřej, Ansuma Musa, Franc Pavel (64. Jaroš Jaroslav), Hauschke Jakub, Matějka Jakub (81. Mucha Tomáš), Klapkovský Josef, Růžička Pavel

"Po dnešku mám sto chutí s aktivní kopanou skutečně skončit. Hosté vstřelili dvě branky a my pouze jednu, ano, výhru berou hosté, ale z hlediska lidského mi je z ignorace rozhodčích skutečně velmi smutno. Poslední minuta utkání a jiný přístup arbitrů ke zranění hráčů hostů a domácích je zarážející!!!! Ať se nikdo nediví, že emoce pracují!!! Etika lidství byla porušena!!!," uvedl hodně rozčílený předseda polického oddílu Karel Klimeš.

"V dnešním zápase jsme potřebovali budovat a hráči pro to udělali maximum," dodal trenér Vysoké Radek Hrubý.

1. A třída

Slovan Broumov - Sokol Nepolisy 3 : 3 (1 : 1), na penalty 5 : 4

Střelci: 19. Svoboda David (Pokutový kop), 60. Kotyza Jan, 89. Kotyza Jan - 41. Pokorný Pavel, 77. Hanuš Tomáš, 90. Mrázek Jakub

Sestava Broumova: Bouška Tomáš, Gago Ondřej, Štejnar Martin, Němeček Tomáš (78. Czyrski Marcin Pawel), Wilke Ervín, Šimon Jakub, Spišák Ondřej, Svoboda David, Kotyza Jan (C) (90. Novotný Jan), Michálek Jan, Smrček Pavel (56. Gago Marek).

"Zápas jsme měli rozhodnout v prvním poločase, kdy jsme si vytvořili převahu a šance. Hosté se ve druhém poločase herně zvedli, hra se vyrovnala a nakonec bereme alespoň 2 body po penaltovém rozstřelu," uvedl k zápasu trenér Broumova Ondřej Zinke.

Vedoucí týmu Nepolis Milan Havlík dodal: "V první půli jsme se nestačili otáčet a tempo domácích nás nenechalo vydechnout, se štěstím jsme ubojovali remízu 1:1. Ve druhé půli se obraz hry diametrálně otočil, my jsme diktovali, hráli svoji hru kterou umíme a před domácí brankou to bylo znát. Svělý zápas tak skončil spravedlivou remízou s penaltovým bodem pro domácí."

1. B třída

Slavoj Předměřice nad Labem - Lokomotiva Meziměstí 3 : 1 (1 : 0)

Střelci: 18. Netík Boris, 60. Zeman Milan (Pokutový kop), 91. Šimůnek Jakub - 48. Bureš Pavel

Sestava Meziměstí: Sejkora Jakub, Škola Adam, Šnábl Petr (C), Urban Patrik, Gajdoš Petr (65. Jirásek Vojtěch), Bureš Pavel, Šolc Petr (35. Smrček Jakub), Škoda Jakub, Mucha Josef, Panny David, Sedláček Tomáš (76. Kitler Jindřich)

"Ve vyrovnaném a bojovném utkání jsem získali důležité 3 body. Doufám, že tímto zápasem a výkonem se odrazíme k lepším výsledkům v dalších zápasech," řekl po zápase vedoucí domácího týmu Lukáš Mrkvička.

"Neproměněné šance, které jsme opět měli, a našimi chybami jsme domácí dostali do větší pohody než by jsme potřebovali. Na druhou stranu, kdyby to bylo odpískáno podle pravidel, tak to je remízové utkání. Musíme se více soustředit a nedarovat soupeři zbytečně body," dodal trenér Meziměstí Jindřich Kitler.

Sokol Javornice - Sokol Hejtmánkovice 4 : 4 (3 : 4), na penalty 2 : 4

Střelci: 9. Nosek Jakub, 14. Suk Daniel, 45. Kovaříček Josef, 63. Suk Daniel - 7. Franc Jiří, 13. Hušek David, 33. Hušek David, 39. Schubert Jan

Sestava Hejtmánkovic: Fajstl Miroslav, Harasevič Miroslav (45. Novák Lukáš), Strelec Jan, Matouš Martin, Hušek David (63. Bohatec Martin), Franc Jiří, Richter Filip, Růžička Pavel (65. Hušek Filip), Gago Tomáš (C), Růžička Martin, Schubert Jan (83. Stupka Petr)

"Pokud budeme za poločas, navíc v domácím prostředí, dostávat 4 branky, tak nám je jasné, že vyhrávat nebudeme. Cením si však toho, že se za jakéhokoliv stavu nevzdáváme a dál bojujeme až do poslední minuty. Ke konci utkání jsme hosty zatlačili, bohužel otočit skóre na naší stranu jsme nedokázali. Škoda penaltové loterie, bod navíc by se dnes hodil. Pochvala rozhodčím, nechali nás dnes hrát oboustranně velmi důrazný fotbal bez zbytečného přerušování, přesto byl zápas pod kontrolou," řekl po zápase trenér Javornice Tomáš Krunčík.

Trenér Hejtmánkovic Míra Harasevič dodal: "Utkání se muselo líbit, padlo 8 branek a hrál se rychlý a důrazný fotbal, k čemuž přispěli i rozhodčí, kteří nechali hru plynout. Dnes si naše obrana vybrala slabší chvilku a na můj vkus jsme soupeře nechali až moc lacino skórovat. Na druhou stranu musím uznat, že jsme mohli nakonec i prohrát, protože každý aut domácích "smrděl" gólem. A tak jsme se 2 body velmi spokojeni. Co musím zmínit jsou domácí fanoušci, kteří byli po utkání vemi přátelští. Za to jim tleskám a rádi se do Javornice budeme vrace!!"

Okresní přebor

Slavoj Teplice nad Metují - Velké Poříčí 8:0 (2:0)

Střelci: 6. Fichtner Zdeněk, 46. Otta Tomáš, 39. Kalaš Jáchym, 48. Fichtner Zdeněk, 48. Řeháček Tomáš, 67. Kretschmer Dominik, 84. Žižka Jan, 88. Jansa Lubomír (pen.)

Velichovky - Sokol Mezilesí 3:1 (2:1)

Střelci: 28. Otava David, 38. Dyrc Petr, 90. Novotný Marek - 32. Bartoš Luboš

Stárkov - Jiskra VEBA Machov 0:1 (0:0)

Střelci: 72. Zima Jiří

Jiskra Martínkovice - AFK Hronov 1:2 (0:1)

Střelci: 71. Mihálik Lukáš - 40. Kollert David (pen.), 55. Kollert David

SK Babí - Sokol Zábrodí 0:2 (0:1)

Střelci: 23. Janko Martin, 65. Škoda David

Sokol Velká Jesenice - Červený Kostelec 5:0 (3:0)

Střelci: 17. Patrný Dominik, 31. Kožený Martin, 40. Hadvich Lukáš, 85. Hanuš Petr, 88. Vít Jakub

Okresní soutěž

Dolany - Sokol Otovice 0:0

Sokol Křinice - Sokol Božanov 0:1 (0:1)

Střelci: 34. Ther Jan

Rasošky - Lokomotiva Meziměstí B 3:2 (2:1)

Střelci: 25. Koprda Ondřej, 34. Pilař Ondřej, 60. Koprda Ondřej - 43. Hromas Roman (pen.), 64. Ptáček Jiří

Spartak Police nad Metují B - Sokol Heřmánkovice 9:0 (2:0)

Střelci: 3. Hauk Petr, 31. Hauk Petr, 50. Hauk Petr, 55. Švorčík Kamil, 58. Tauc Jiří (pen.), 61. Hauk Petr, 66. Rieger Bohuslav, 76. Prouza David, 88. Gregar Tomáš

Fotografie Miroslava Holuba jsou z nedělního zápasu Spartaku Police nad Metují

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)