Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Novým trenérem fotbalistů Sparty Praha je bývalý hráč Slovanu Broumov Václav Kotal

Novým trenérem fotbalistů Sparty Praha je bývalý hráč Slovanu Broumov Václav Kotal

René Herzán

Pondělí, 17. února 2020

Novým trenérem fotbalistů Sparty Praha je bývalý hráč Slovanu Broumov Václav Kotal

Vedení fotbalového klubu Sparty Praha v úterý odvolalo dosavadního trenéra Václava Jílka. Jeho nástupcem se stal Václav Kotal, který v 90. letech nastupoval za Slovan Broumov.

Václav Kotal je rodák z Náchoda, kde s fotbalem začínal. Jeho fotbalový život je však spojený se Spartou, za kterou odehrál víc než 500 zápasů. Zahrál si také za Spartak Hradec Králové, na Kypru a na sklonku své hráčské kariéry i za Slovan Broumov.

Václav Kotal si v Broumově udělal spoustu přátel, se kterými je dodnes ve spojení. Neodmítl také svou účast na oslavách 90 let broumovského fotbalu v roce 2017. Zde předával ocenění Legenda broumovského fotbalu svému příteli Zdeňku Vackovi a za starou gardu Sparty si i zahrál. Václav se také několikrát aktivně zúčastnil halového turnaje Sudety cup a třeba v roce 2011 byl jako trenér extraligového Spartaku Hradec Králové na příjemné fotbalové akci v Hejtmánkovicích.

"Vencu jsem poznal za éry pana Rozdolského, když přišel do Broumova společně s Mírou Rozdolským a Petrem Kafkou. V této době byl Slovan na výsluní krajského přeboru a v této soutěži porážel prakticky kohokoli. Nastupoval jsem vedle Vency na postu stopera a hned byla vidět jeho profesionalita a přístup z ligových utkání. Nad nikým se nepovyšoval a neustále mi radil, kde se mám pohybovat, abych byl ve hře a měl přehled o dění kolem sebe. Přeji Vencovi v této nelehké době v ACS, aby se mu na postu hlavního trenéra dařilo co nejlépe a přivedl Spartu tam, kam patří a divákům vrátil radost z předvedené hry," komentoval tuto událost předseda Spartaklubu Broumov Václav Malich.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)