Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"
banner

Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"

Filip Chládek, Ondřej Zinke

Čtvrtek, 3. ledna 2019

Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"

Předposlední den v roce 2018 byl v Broumově ve znamení již druhého ročníku fotbalového derby místních fanoušků pražských "S", tedy Sparty a Slavie Praha. Oproti loňskému ročníku, kdy předzápas tvořilo utkání žáků broumovského Slovanu, připravili organizátoři novinku. Předzápas totiž odehráli bývalí či ještě současní hráči Slovanu Broumov či hráči, kteří jsou s broumovským fotbalem dlouhodobě spojeni.

Jako kapitáni byli vybráni brankáři týmů, na jedné straně Renda Herzán a na té druhé Míra Remeš starší. Zápas se hrál ve velmi dobrém tempu, bylo k vidění velké množství šancí, akcí i perfektních zákroků. Hlavním aktérem zápasu se stal Honza "Kozel" Kotyza, současný člen kádru Slovanu Broumov, který nasázel hattrick a velkým dílem přispěl k výhře 5:4. Aby to bylo zajímavější, hned po utkání následovaly pokutové kopy, které se počítaly do celkového skóre. I v nich byl úspěšnější tým Rendy Herzána. Velmi povedený předzápas tedy skončil 10:8 pro tým Rendy a po malé pauze se mohlo přejít k hlavnímu zápasu.

Tradiční nástup obou celků spojený s hymnami byl velkou ozdobou celé akce. Na hráčích byla vidět odhodlanost a touha porazit svého úhlavního rivala. Začátek zápasu byl velmi opatrný, nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu. První gól zápasu vstřelili po kombinaci ve vápně Slávisté, konkrétně Petr Možný. Na tento gól Sparťani ihned zareagovali a srovnali na 1:1 z pokutového kopu. První poločas nakonec skončil 2:1 ve prospěch hráčů Slavie.

V poločasové přestávce proběhla tradiční soutěž v kopech na láhev šampaňského. Vstupenku do této soutěže si vylosovali Jindra Kitler za Spartu a Vlasta Čihák za Slavii. Úspěšnější byl Jindra Kitler, který se trefil v pátém pokusu. Další soutěž byla pro fanoušky. Organizátoři vybrali náhodně jednoho příznivce Sparty a jednoho příznivce Slavie. Ceny si odnesli oba, přesnějším v kopech na minibranku byl fanoušek Sparty.

Do druhé půle nastoupili aktivněji Letenští, kteří dostali soupeře pod tlak a vypracovali si několik slibných šancí. Z nich padl pouze jediný gól, což bylo v konečném součtu málo. Tým Slávistů se po třech vstřelených brankách v řadě dostal do vedení 5:2, na což jejich sok už nedokázal odpovědět.

Derby opět skončilo vítězně pro "sešívané", příznivci letošního účastníka jarní fáze Evropské ligy zvítězili nakonec i v závěrečném penaltovém rozstřelu. Hráči obou celků předvedli divákům den před Silvestrem velmi kvalitní fotbalovou podívanou, a za to jim patří velký dík. Velký dík patří také rozhodčímu předzápasu a derby, Honzovi Pražákovi.

Organizátoři Filip Chládek a Ondřej Zinke by chtěli především poděkovat všem hráčům za jejich ochotu nastoupit do utkání v tak nepříznivém počasí, všem sponzorům, bez kterých by derby nebylo uspořádáno, lidem, kteří přidali ruku k dílu, ať už obsluhou v kantýně, focením, komentováním či pomocí při chystání akce a hlavně všem fanouškům, kteří dorazili a nenechali si ujít fotbalové zpestření na závěr roku. Děkujeme!

Sestavy předzápasu - tým R. Herzána 10:8 (5:4) tým M. Remeše

Tým R. Herzána - J. Kotyza, D. Hušek, J. Lehotský, J. Schubert, J. Macháček, J. Pokorný
Tým M. Remeše - M. Růžička, P. Růžička, T. Martin, L. Hanzlík, P. Dítě, L. Lorenc

Derby

AC Sparta Praha 2:5 SK Slavia Praha

Branky: V. Malich, J. Kitler - P. Možný 2x, V. Čihák 2x, J. Franc

Sestava AC Sparta Praha - M. Vítek (brankář) - L. Frydrych, L. Jansa, T. Gago, Z. Chládek, M. Chaloupka, R. Kratochvíl, V. Malich "K", M. Novák, J. Kitler, Z. Vacek

Sestava SK Slavia Praha - P. Vogel (brankář) - L. Kudláček, K. Jaroš, O. Havlík, J. Franc, O. Valeš, P. Možný, R. Stříbrný "K", J. Nigrin, V. Čihák

Sponzoři akce - Jiří Knopp, Jan Rouče, Martin Mach, Zdeněk Chládek, Pivovar Broumov, Město Broumov, Restaurace Alka, Z-Trade

Foto Jiří Ježek ml.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)