Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S" vyhráli sešívaní
banner

Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S" vyhráli sešívaní

RENÉ HERZÁN

Středa, 3. ledna 2018

Předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S" vyhráli sešívaní

Ve Sportovním areálu Emericha Ratha v Broumově se 30. prosince 2017 konal první ročník Předsilvestrovského derby fanoušků pražských "S". Po vzoru pražského Silvestrovského derby, kdy se pravidelně poslední den v roku utkávají veteráni a internacionálové fotbalových klubů Sparty Praha a Slavie Praha, akci zorganizovali Filip Chládek a Ondřej Zinke. Broumovský zápas vyhrál tým fanoušků Slavie.

Program nezahrnovalo jen derby, předzápas sehráli mezi sebou žáci Slovanu Broumov a celou akci pohledným fotbalem skvěle nastartovali. Soupisky týmů fanoušků si vzali na starost "manažeři". Za Spartu to byl Zdeněk Chládek a za Slavii Robert Stříbrný. Již před utkáním byl uspořádán slavnostní nástup, při kterém zazněly hymny obou týmů.

"Po krátkém rozcvičení mohl rozhodčí Petr Riabec svým hvizdem začít zápas. Začátek zápasu ukázal, že hráči si nepřišli jen "zahrát". Bylo vidět, že chtějí za svůj tým bojovat a nabídli fotbal na dobré úrovni. Do historie se zapsal Slávista Jiří Nigrin, který vstřelil první gól derby. Slávisté přidali ještě do poločasu druhý gól, a tak první půle skončila lépe pro sešívané. Druhý poločas byl daleko bohatší na branky. Sparťané se dotahovali, ale marně. Zápas skončil 5:3 výhrou Slavie," popsal průběh zápasu Filip Chládek.

O poločasový program se postaraly dvě soutěže. První byla pro hráče, kdy kapitáni Václav Malich a Robert Stříbrný vylosovali střelce (Zdeněk Chládek a Ondřej Valeš), kteří měli tři pokusy trefit šampaňské. Vítězem byl Ondřej Valeš, který bral již zmíněnou láhev šampaňského. Další soutěž byla pro fanoušky, kteří měli o trochu lehčí cíl, a to trefit se do malé branky. Oba aktéři dostali jako cenu polštáře s motivy Sparty a Slavie.

Po konci utkání organizátoři připravili pro hráče menší překvapení. Penaltový rozstřel o basu piv. Jediným nepřesným pokusem jednoho ze Sparťanů se rozhodlo o další výhře Slavie. Celá akce proběhla za účasti hojného počtu fanoušků, kterých se sešla necelá stovka, někteří se prezentovali dokonce i klubovými šálami a vlajkami.

"Chtěli bychom poděkovat hráčům, kteří si v hektickém období našli čas a chuť hrát, všem sponzorům, jmenovitě Jan Rouče, Finance Albatros Zdeněk Chládek, oddíl TJ Slovan Broumov, Pivovar Olivětín, bez kterých by se akce nemohla obejít, a také všem fanouškům, kteří přišli podpořit hráče svého oblíbeného klubu nebo se jen podívat na fotbal, který byl rozhodně zajímavý," dodal Ondřej Zinke.

Sparta – Slavia 3:5 (0:2)

Branky: Chaloupka, Jansa, Chládek - Nigrin, Franc, Stříbrný, Kotyza, Možný

Sestavy:

Sparta – Milan Vítek (brankář), Václav Malich "C", Martin Chaloupka, Zdeněk Chládek, Luboš Jansa, Tomáš Gago, Radek Kratochvíl, Tomáš Martin, Ladislav Frydrych, Martin Dostál, Zdeněk Vacek, David Hušek

Slavia – Petr Vogel (brankář), Robert Stříbrný "C", Petr Možný, Jan Kotyza, Jiří Nigrin, Luboš Kudláček, Petr Dítě, Jiří Franc, Vlastimil Čihák, Ondřej Valeš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)