Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Starší přípravka Slovanu Broumov ukořistila na turnaji ve Vamberku tři poháry
banner

Starší přípravka Slovanu Broumov ukořistila na turnaji ve Vamberku tři poháry

René Herzán

Sobota, 26. ledna 2019

Starší přípravka Slovanu Broumov ukořistila na turnaji ve Vamberku tři poháry

Celkové 2. místo, nejlepší brankář a nejlepší obránce turnaje. To je znamenitá vizitka týmu starší přípravky Slovanu Broumov na halovém turnaji ve Vamberku, který se hrál v sobotu 26. ledna.

Starší přípravce Slovanu Broumov se na turnajích ve Vamberku daří. Začátkem prosince zde obsadili mladé broumovské naděje třetí místo, které bylo vylepšené oceněním nejlepšího střelce turnaje Filipa Lukašáka. Včera kluci a jedna slečna svůj výsledek o jedno místo vylepšili a navíc si odvezli dvě individuální ocenění. Nejlepším obráncem (nebo obránkyní?) turnaje byla vyhlášená Šárka Kašparová a nejlepším brankářem Tomáš Freiwald.

Tentokrát defenziva byla silnou stránkou týmu. V obraně hráli Fanda Čoreja (1), Petr Kubec, Patrik Pavelka a Šárka Kašparová (1). A hráli výborně. Vše v brance jistil Tomáš Freiwald. V útoku se střídali Filip Lukašák, Adam Macháček, Ondra Kubásek (2), Petr Flok (2) a Nick Lang (1) (v závorkách počty vstřelených branek).

Pro Broumov bývá vždy na turnajích kritický hned první zápas. Hráči bývají po cestě ospalí, občas se během jízdy hodí igelitový pytlík, jsou nerozkoukaní a deprimovaní vzrůstem soupeřů. Tentokrát však sehráli s vítězem minulého turnaje Vamberkem velmi dobrý zápas, ve kterém měli převahu. Výsledek 0:0 však všichni brali. Následovaly zápasy s Doudlebami (1:0) a Libchavami (2:1), které Broumov rázem katapultovaly na možného vítěze turnaje.

O vítězi turnaje se rozhodlo v přímém souboji Broumova s týmem Svitav. Broumov brzy prohrával, ale výraznou bojovností dokázal stav zápasu obrátit ve svůj prospěch a ještě 5 minut před koncem vedl 2:1. Ve sportu rozhodují maličkosti. Hráči Broumova nakonec prohráli 3:2, někteří to obrečeli, ale celý tým dostal obrovskou pochvalu od svých trenérů a pochvalné reakce soupeře i pořadatelů. V závěrečném zápase s Českým Meziříčím si už Broumov po vítězství 2:0 pohlídal krásné umístění v turnaji.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)