Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • "Táto, ty jsi všechno prohrál!" "Ano, ale zahrál jsem si!"
banner

"Táto, ty jsi všechno prohrál!" "Ano, ale zahrál jsem si!"

René Herzán

Středa, 20. ledna 2021

"Táto, ty jsi všechno prohrál!" "Ano, ale zahrál jsem si!"

Titulek je vypůjčený od legendární dvojice Grossmann – Šimek. Ale napadl mne i teď. V komické povídce šlo o karty, teď jde o fotbal.

Skupinka mladších žáků Slovanu Broumov v neděli 17. ledna vyrazila na halový turnaj do polské Nové Rudy. Ano, i v těchto dnech v Polsku umožňují sportovat dětem. V Broumově se udává a policie na anonymní udání vyjíždí vyhnat děti z areálu Emericha Ratha. V Polsku naštěstí toto neštěstí neprožívají.

Slovan Broumov reprezentují mladší žáci v přerušené okresní soutěži a starší žáci v přerušené krajské soutěži. Starší, mladší, je to poměrně velká, věkově podobná skupina kluků a jedné holky. Absolutorium si zaslouží trenéři obou kategorií, kteří celý podzim a v podstatě i zimu, pokud to jde, a pokud vládní nařízení dovolí, chodí s dětmi trénovat. Domnívám se, že tak činí jako jedni z mála v okrese. Potud klobouk dolů!

Ale vraťme se k polskému turnaji mladších žáků. Okamžitě po oznámení termínu přišlo několik omluvenek hráčů z důvodu nebezpečí nákazy rodinných příslušníků. Dobře, to lze pochopit. Nevolnost, ale spíš množství sněhu nebo lenost, byla důvodem omluvení dalších hráčů těsně před odjezdem. A bohužel nepomohli ani starší žáci. Idea mládežnické akademie, která byla na začátku sezóny avizovaná, tak dostává na prdel.

Takže. V Polsku reprezentace sedmi statečných Slovanu Broumov obsadila 9. místo. Poslední. Kluci hráli 4 zápasy, tři prohráli, jeden remizovali, dali jeden gól. Ale zahráli si! Půl roku po soutěžním zápase, rok po tréninku v hale, proti polským týmům s obrovským zázemím a podporou. Byl to příjemný zážitek pro kluky na hřišti i pro přihlížející české fanoušky. Díky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)