Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Třetí předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"
banner

Třetí předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"

Filip Chládek

Čtvrtek, 2. ledna 2020

Třetí předsilvestrovské derby fanoušků pražských "S"

Již tradičně den před Silvestrem se ve sportovním areálu Emericha Ratha v Broumově konalo fotbalové derby příznivců dvou nejslavnějších českých klubů. Akci provázelo výborné počasí a společně s početnou diváckou kulisou vytvořilo skvělé podmínky pro všechny hráče.

Každoročně byl nejprve odehrán předzápas. Do něho nastoupila meziměstská Lokomotiva s tzv. "All star" výběrem broumovského výběžku, za který nastoupili hráči různorodého věku a klubové příslušnosti, dohromady je ale spojoval vztah k broumovskému Slovanu. Pod vedením rozhodčího Petra Riabce mezi sebou tyto týmy odehrály pohledné utkání. Výsledek 10:1 hovořící pro "All star" tým vyznívá pro Meziměstí asi krutě, jelikož i svěřenci Jindry Kitlera měli spoustu šancí a nadějných akcí, ale zradila je především kvalita v zakončení. Tu naopak měl lepší "All star" tým, což je poněkud logické, když vezmeme v potaz, že za tento tým nastoupili hráči se zkušenostmi z české i polské divize.

Po kvalitním "předkrmu" přišel ještě lepší "hlavní chod". Tradiční nástup obou fanouškovských základen, k tomu zahrány obě hymny, lepší začátek být nemohl. Do derby vstoupili lépe "letenští" a po rychlém kontru otevřel skóre Jindra Kitler. Obecně byl první poločas velmi taktický, defenziva rozhodně měla přednost před ofenzívou, oba tábory sice vyslaly mnoho střel na protější brankáře, leč bez úspěchu. Přesto jsme ještě viděli jednu branku. Kapitán Sparty Venca Malich v hokejovém slangu vypálil "od modré" a prudkou střelou nedal brankáři Slavie Praha Markovi Hrubešovi sebemenší šanci - první poločas tedy skončil 2:0 pro příznivce ACS.

O poločasové pauze přišlo na tradiční soutěže. Střelbu na cíl o láhev šampaňského mezi sebou po losu svedli Martin Felkel (Slavia) a Václav Malich. O vítězi rozhodla až náhlá smrt, nakonec se radoval jeden ze střelců prvního poločasu, Venca Malich. I fanoušci si přišli na své. Radek Kratochvíl (fanoušek ACS) s Janem Božíkem (příznivec SKS), oděni do šál svých oblíbených klubů, kopali také na cíl. Zde byl lepší "sešívaný" fanoušek přezdívaný "Bóža".

Druhý poločas nabídl poměrně více gólů. V první pětiminutovce bylo v podstatě rozhodnuto, jelikož tři rychlé góly Chládka, Kitlera z penalty a Huška do sítě "sešívaných", znamenaly vedení 5:0 a velkou ránu pod pás fanouškům letošního účastníka Champions League. Korigovat se podařilo Martinu Felkelovi, který líbivou kombinaci s Vlastou Čihákem zakončil elegantně patičkou. Sparťané pak přidali ještě dalších pět branek (Novák, Fradrych, Chládek, Vacek a Kitler) a společně s druhou brankou táboru "SKS", kterou po penaltě vsítil Vlasta Čihák, bylo stanoveno skóre 10:2. Fanoušci AC Sparty Praha tak s přehledem vyhráli třetí ročník a snížili historickou bilanci zápasů na 1:2.

Všem aktérům předzápasu i derby moc děkujeme. Nikdo se nezranil, oba zápasy proběhly v klidu, pokoji a míru, což je hlavní myšlenkou této akce, přece jen Vánoce a dny po nich nadcházející by o pohodě a vzájemném respektu měly být.

Nadále chceme poděkovat všem slušným fanouškům, kteří přišli hráče podpořit, pomocníkům v kiosku, tomu nahoře, že pro nás připravil zatím nejlepší počasí ze všech tří ročníků a hlavně všem SPONZORŮM, bez kterých by tato akce nemohla být, jmenovitě to jsou: JIŘÍ KNOPP, JAN ROUČE, MARTIN MACH, ZDENĚK CHLÁDEK, LUKÁŠ LORENC, JAN VEVERKA, RESTAURACE ALKA, PIVOVAR BROUMOV, SLOVAN BROUMOV A SPARTA KLUB BROUMOV. Ještě jednou děkujeme!

Za duo organizátorů Ondřej Zinke - Filip Chládek, druhý jmenovaný.
Foto: Ondřej Zinke, Jiří Pokorný.

"All star" tým broumovského výběžku vs. Lokomotiva Meziměstí - 10:2

Sestavy
"All star" tým: Lukáš Lorenc ml. - Lukáš Lorenc st., Petr Šustek, Martin Růžička, Pavel Růžička, Jiří Pokorný, David Svoboda, Michael Moravec, Jakub Šimon, Matěj Ponikelský, Matěj Bartoš
Meziměstí: Tomáš Bouška - Adam Škola, Petr Šnábl, Jakub Škoda, Jakub Smrček, Tomáš Sedláček, Josef Mucha, Vojtěch Jirásek, Robert Jirásek, Jiří Bartoš, Albín Polyak, Miroslav Balín, Ladislav Hanzlík

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha - 10:2
Branky: Kitler 3x, Chládek 2x, Malich, Frydrych, Novák, Vacek, Hušek - Felkel, Čihák

Sestavy
AC Sparta Praha: Luboš Jansa - Zdeněk Vacek, David Hušek, Milan Novák, Václav Malich, Ladislav Frydrych, Zdeněk Chládek, Luboš Jansa, Tomáš Gago, Miroslav Remeš, Martin Chaloupka, Miloš Nýč, Jindřich Kitler
SK Slavia Praha: Marek Hrubeš - Ondřej Valeš, Petr Ptáček, Ota Havlík, Jiří Franc, Petr Možný, Petr Vogel, Jiří Nigrin, Vlastimil Čihák, Luboš Kudláček, Martin Felkel, Robert Stříbrný

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)