Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Trocha smůly, ale nakonec krásné 4. místo

Trocha smůly, ale nakonec krásné 4. místo

René Herzán

Sobota, 29. února 2020

Trocha smůly, ale nakonec krásné 4. místo

Tým Slovanu Broumov se v sobotu 29. února zúčastnil fotbalového turnaje starší přípravky GENERALI Junior Cup - Masters team v Rychnově nad Kněžnou a obsadil 4. místo. Kdyby nám někdo před turnajem toto umístění nabídl, brali bychom ho všemi deseti. Během turnaje však ambice rostly, a tak jsme nakonec byli malinko zklamaní. Turnaj však všem broumovským hráčům přidal řadu nových zkušeností.

Fotbalový klub FC Spartak Rychnov nad Kněžnou pořádal už 3. ročník tohoto turnaje pro hráče narozené v roce 2009. Týmy se mohly posílit i třemi hráči o rok staršími, a tak i za Broumov hráli kluci z mladších žáků. V prvních dvou ročnících zde startoval i tým Sparty Praha, na kterou jsme se trochu těšili. Sparta se nakonec turnaje nezúčastnila.

Hrálo se venku na umělé trávě na hřišti s rozměry pro mladší žáky se sedmi hráči v poli a brankářem. To byla třeba velká novinka pro hráče přípravky, kteří hrají svoji soutěž s pěti hráči v poli. Chladné počasí, během dopoledne se sníh změnil v déšť, panovaly velmi těžké podmínky, přesto je nutné před výkonem broumovských hráčů smeknout klobouk.

Slovan ve skupině porazil Rokytnici 2:1, domácí Rychnov 1:0, remizoval s Předměřicema 2:2 a skupinu tak vyhrál. Začínalo se však od nuly. Před čtvrtfinálovým zápasem si všichni uvědomovali, že se rozhodne o úspěchu či neúspěchu. Po počáteční nervozitě však tým zápas zvládl a s přehledem porazil Malšovu Lhotu 2:0.

A šlo se do semifinále a boj o medaile (ty nakonec dostali úplně všichni). Broumov narazil na Předměřice, se kterými už hrál ve skupině a remíza trochu mrzela. Kvůli "strašnému" počasí se hrací doba zkrátila z 20 na 10 minut, což zřejmě nakonec Broumovu uškodilo. Asi v polovině zápasu si Broumov dal nešťastný vlastní gól, který rozhodl o osudu utkání. Broumov bojoval, zatlačil soupeře, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Nesmírnou smůlou byla i střela těsně před koncem zápasu, která jen orazítkovala tyč soupeřovy branky.

Z vysněného finále nakonec byl zápas o 3. místo s Rychnovem. Po 10 minutách remíza 1:1 a rozhodovaly pokutové kopy. Broumov po dvou sériích vedl 2:0, ale vedení nedotáhl do konce, a nakonec tento rozstřel prohrál. V první chvíli zklamání, které někteří i obrečeli.

Broumov rozhodně nezklamal. Nebudu tentokrát zmiňovat jednotlivce, nikdo z hráčů výrazně nevynikal. Naopak vynikal celý tým.

Slovan Broumov na turnaji v Rychnově reprezentovali: Patrik Pavelka, Martin Deňo, Matyáš Macháček, Šárka Kašparová, Denis Jeremiáš, Michal Mucha, Filip Lukašák, Ondřej Kubásek, Šimon Kotyza, Ondřej Veverka a brankář Tomáš Freiwald.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)