Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Velký "malý" muž broumovského fotbalu dnes slaví 70. narozeniny
banner

Velký "malý" muž broumovského fotbalu dnes slaví 70. narozeniny

René Herzán

Pondělí, 12. listopadu 2018

Velký "malý" muž broumovského fotbalu dnes slaví 70. narozeniny

Petr Možný, náš Peca, ikona a legenda broumovského fotbalu, dnes slaví 70. narozeniny.

"Peca je "pecka" pro náš fotbal! Malej, ale zároveň velkej človíček, srdcař a obr pohodář. To, co dělá on, by jinej nedělal. Neumím si představit přijít na hřiště a nevidět ho tam lítat po place se sekačkou nebo sedět u pivka. Vrací mě vlastně stále do dětství, takovej byl můj děda, který také hřištěm žil, stejně jako Peca," vysekla Pecovi poklonu jeho kamarádka Lenka Čejchanová.

Petr Možný se narodil 13. listopadu 1948 v Opočně. Od mládí bydlel v Teplicích nad Metují, kde hrával fotbal za místní TJ Slavoj. V dospělosti, s přestěhováním do Broumova a v souvislosti s prací v textilce Veba, přestoupil do TJ Sokol Hejtmánkovice. V roce 1973 se mu narodila dcera Markéta a v roce 1978 syn Petr, také fotbalista, kterému se Petr starší věnoval od přípravky až po dorost. Spolu s tím, nejdříve jen jako vzorný tatínek doprovázející kluka na zápasy a tréninky, se postupně začal začleňovat do činnosti a struktury broumovského fotbalu.

Nejdříve jako lajnový rozhodčí při mládežnických zápasech, později již jako člen výboru. Začal dělat rozpisy zápasů, vytvářet tabulky, aktualizovat vývěsky, lajnovat hřiště, až se nakonec stal sekretářem broumovského fotbalového oddílu. Nikdy nechyběl na žádné brigádě, většinou spíše byl jediným brigádníkem a to mu zůstalo dodnes. V roce 1994 povýšil na funkci předsedy celé Tělovýchovné jednoty Slovan v Broumově, kterou vykonával do roku 2010. Ale funkce sekretáře a v podstatě jediného správce a údržbáře hřiště mu zůstala dodnes. Bez jeho činnosti, kdy zajišťuje úplně všechno, co jakkoliv souvisí s místním fotbalem – rozpisy, autobusy, rozhodčí, pořadatelská služba, přestupy, hostování, sekání trávy, zavlažování, hnojení či úklid, by to prostě nešlo.

"Bez Peci by to nešlo! Jako naprostou samozřejmost vnímáme to, že Petr Možný věnuje celý svůj čas práci na fotbalovém hřišti. Tento srdcař nyní slaví "70" a já doufám, že mu zdraví dovolí ještě pár let na hřišti strávit. Je to správce hřiště, údržbář v sokolovně, sekretář fotbalového oddílu - zajistí autobusy, vypere dresy, postará se o rozhodčí. Dnešní doba je jiná a už nikdy se nepodaří sehnat takového nadšence, který zařídí úplně všechno, a ještě si nechá vynadat, když něco nedopadne podle představ nebo na něco zapomene. A to vše v podstatě zadarmo," uvedl starosta Broumova Jaroslav Bitnar a dodal: "Peca, přejeme Ti do dalších let pevné zdraví a hodně trpělivosti s námi, kteří po Tobě pořád něco chtějí a pořád otravují. Přejeme Ti úspěšnější sebranku, co kope do balónu. Víme, že nevyužití možnosti postoupit zpět do přeboru Tě mrzí. Slibujeme, že se budeme snažit."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)