Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Veronika Dvorská to ze Slovanu Broumov dotáhla až do 1. ženské ligy
banner

Veronika Dvorská to ze Slovanu Broumov dotáhla až do 1. ženské ligy

René Herzán

Pondělí, 8. dubna 2019

Veronika Dvorská to ze Slovanu Broumov dotáhla až do 1. ženské ligy

Dvacetiletá Veronika Dvorská začala hrát fotbal v Broumově pod vedením Roberta Frydrycha a Roberta Stříbrného. Brzy začala nastupovat na střídavý start za dívčí tým v Hradci Králové, kde se postupně stala jednou z nejlepších a také byla vybraná nejdřív do širší, a pak i do užší nominace reprezentace do 15 let. Při vyhlašování Legend broumovského fotbalu v roce 2015 převzala Veronika Dvorská ocenění Talent roku 2014. V červnu 2016 se odchovankyně broumovské fotbalové líhně s juniorským týmem Sparty Praha stala mistryní 1. fotbalové ligy.

Veroniko, jaké byly tvé fotbalové osudy po roce 2016?

Musela jsem se přesunout do ženského týmu. Rozhodovala jsem se, zda zůstat ve Spartě, ale bylo tam hodně faktorů, proč nezůstat. Nejvíce mě odradil pro mě ne moc příjemný kolektiv. Přemýšlela jsem, kam dál a protože jsem chtěla dále hrát v Praze, tak první volba byla Dukla Praha.

Jakou soutěž tedy v Dukle Praha hrajete?

Hrajeme 1. ligu žen. Tato sezona je zatím naše nejúspěšnější, daří se nám jak týmově, tak i individuální výkony jsou na vzestupu, což přičítám letní výměně trenéra. Tento rok by se dal srovnat s mým působením ve Spartě, které považuji za nejvíce pokrokové v mém fotbalovém životě.

Co ty a reprezentace?

Pravidelně jsem byla v nominaci na srazy reprezentace do 17 a poté i do 19 let, kdy jsme se snažily postoupit na ME, ale bohužel jsme vždy skončily v elitní fázi kvalifikace. Vyšší kategorie už je jenom reprezentace žen, kde jsem zatím v nominaci jako náhradnice.

Jaké jsou tvé další fotbalové plány či touhy?

Stále se individuálně zlepšovat a s týmem jednou atakovat první příčky 1. ligy žen, kde se drží Sparta a Slavia. Samozřejmě bych jednou chtěla nastoupit v zápase za reprezentaci žen. A také bych si přála dodělat školu, protože u nás se fotbalem rozhodně neuživím.

Jakou školu studuješ?

Na Karlově univerzitě na Fakultě tělesné výchovy a sportu studuji fyzioterapii. Jednou bych chtěla pracovat u nějakého, nejspíše ženského, týmu, protože tam je tato péče často zanedbávána.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)