Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Za Broumov se střelecky prosadili mladíci Ponikelský a Lehotský
banner

Za Broumov se střelecky prosadili mladíci Ponikelský a Lehotský

René Herzán

Pondělí, 12. srpna 2019

Za Broumov se střelecky prosadili mladíci Ponikelský a Lehotský

V prvním zápase 1. A třídy fotbalisté Slovanu Broumov přivítali na domácím hřišti Týniště nad Orlicí. Hned první branku sezóny, a svoji první v mužské kategorii, vstřelil patnáctiletý Matěj Ponikelský. Těsně před koncem se trefil i další benjamínek mužstva Dominik Lehotský.

Krajský přebor

TJ Červený Kostelec - Spartak Police nad Metují 0 : 2 (0 : 1)

Střelci: 10. Franc Pavel, 69. Káva Matěj

Sestava Police: Vacho Libor, Ansuma Musa, Kudláček Ladislav, Franc Pavel (46. Awuku Felix), Jandík Marek (C), Havrda Ondřej, Růžička Pavel (64. Melichar Jan), Klapkovský Josef (91. Rieger Bohuslav), Hauschke Jakub, Mucha Tomáš (46. Káva Matěj), Jaroš Jaroslav (80. Tošovský Jiří)

"Jako nováček jsme vstupovali do soutěžního ročníku s pokorou, ale i s cílem se pokusit na hřišti okresního rivala bodovat. Po zásluze získáváme tři body a děkuji celému kolektivu za předvedený výkon,! řekl předseda polického oddílu Karel Klimeš.

Trenér Kostelce Petr Liška dodal: "Dnes k nám přijel nováček soutěže, který před sezónou dobře posílil. První poločas byli hosté lepší, druhý jsme přidali, ale bohužel svoje tutovky neproměnili, proto přišel trest."

1. A třída

Slovan Broumov - SK Týniště nad Orlicí 4 : 0 (3 : 0)

Střelci: 29. Ponikelský Matěj. 34. Wilke Ervín, 45. Hečko Miroslav (Pokutový kop), 87. Lehotský Dominik

Sestava Broumova: Drahorád Jakub, Gago Ondřej, Pokorný Jiří, Hečko Miroslav (C), Wilke Ervín, Ponikelský Matěj (72. Lehotský Dominik), Spišák Ondřej, Svoboda David, Kindl Jakub (75. Lehotský Jiří), Michálek Jan, Smrček Pavel (58. Štejnar Martin)

"V Broumoveě se dnes konal zápis do klubové a možná i krajské historie. Dvě z našich čtyřech branek vstřelili naši benjaminkové Ponikelský a Lehotský. První jmenovaný navíc připravil další dvě branky. Kluci s námi trenuji již od zimy, ale dnes měli premiéru v dospělém fotbale a oběma je teprve 15let! Mužstvo start do soutěže zvládlo, takže diváci snad odcházeli spokojeni. Dnes převládla spokojenost a hrdost," řekl trenér Broumova Ondřej Zinke.

Vedoucí mužstva Týniště Lukáš Ráček dodal: "Po předchozím vydařeném pohárovém zápase odjížděli naši hráči do Broumova pozitivně naladěni s cílem bodovat. Začali jsme velkým tlakem a dostali se do několika šancí, které jsme neproměnili. Bohužel po dvaceti minutách jako když mávne proutkem a po prvním gólu domácích se naše hra úplně přestala dařit. Domácí udeřili nakonec 4x a poslední ranou do vazu bylo vyloučení našeho hráče rozhodčím, který viděl fotbal poprvé v životě."

1. B třída

Sokol Hejtmánkovice - Sokol Malšovice 3 : 2 (3 : 2)

Střelci: 8. Strelec Jan, 18. Novák Lukáš, 27. Novák Lukáš - 26. Etflaiš Ondřej, 31. Libřický Zdeněk (Pokutový kop)

Sestava Hejtmánkovic: Remeš Miroslav, Harasevič Miroslav, Harasevič Václav, Strelec Jan, Franc Jiří (46. Růžička Pavel), Hušek David (87. Stupka Petr), Novák Lukáš, Richter Filip (78. Bohatec Martin), Schubert Jan (65. Prokeš Daniel), Gago Tomáš (C), Růžička Martin

"Premiéra v krajské soutěži se nám vydařila jak výsledkově, tak i herně. V prvním poločase jsme vstřelili 3 branky a další šance neproměnili. Ve druhém poločase jsme kvalitního soupeře do šance již nepustili a sami žádnou z příležitostí nevyužili, a tak po zásluze zůstaly první body doma," řekl hrající trenér Hejtmánkoviv Míra Harasevič.

Trenér Malšovic Jiří Blecha dodal: "Na půdě nováčka jsme se v úvodu nesrovnali s "nakloněnou rovinou" a menšími rozměry hřiště, což domácí využili k získání dvougólového vedení. Po snížení Etflaišem jsme vyrobili v obraně fatální chybu, kterou domácí okamžitě zužitkovali. Naštěstí Libřický proměnil penaltu. Ve druhém poločase se většinou hrálo od šestnáctky po šestnáctku s tím, že my na rozdíl od domácích jsme si nevytvořili žádnou gólovou šanci a v součtu s prvním poločasem tak body po zásluze získali domácí."

Sokol Lípa nad Orlicí - Lokomotiva Meziměstí 2 : 1 (0 : 0)

Střelci: 50. Charvát Erik, 81. Kafka Radim - 47. Hanzlík Ladislav

Sestava Meziměstí: Sejkora Jakub, Škola Adam (71. Frydrych Tomáš), Šnábl Petr (C), Hanzlík Ladislav, Gajdoš Petr, Bureš Pavel, Smrček Jakub (46. Sedláček Jan), Jirásek Vojtěch (46. Bartoš Jiří), Mucha Josef, Škoda Jakub, Šprinc Petr

"V uplakaném počasí se hrál v Lípě fotbal solidní úrovně, ke které přispěl výborně hrající soupeř z Meziměstí. V první půli jsme si vytvořili převahu, ze které jsme vytěžili pět brankových příležitostí. Ty zůstali nevyužity. Po změně stran udeřili hosté a šli do vedení. My jsme ukázali morální sílu a dvěma krásnými góly jsme utkání dovedli do vítězného konce. Velký podíl na vyhrané bitvě mají ex Albrechtičtí "šutéři" Hořínek a Sršeň," komentoval zápas vedoucí Lípy Libor Beran.

Člen výboru Meziměstí Patrik Urban dodal: "Vyrovnaný zápas, ve kterém byli domácí opět šťastnější. Doufám, že příští zápas s Lípou už konečně zvládneme."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)